El secretari autonòmic de Turisme nega que implantar la taxa turística estiga en el full de ruta del Botànic II

Francesc Colomer rebutja la creació de l'impost i assegura que aquest no va formar part dels acords de govern
6 agost 2019 16:56h
Colomer lamenta que la implantació de la taxa turísitca siga un tema recurrent. / EUROPA PRESS

ALACANT. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lamentat que el debat sobre la implantació de la taxa turística siga una "sort de maledicció" perquè és "recurrent" malgrat que "mai no succeirà". Per això, ha remarcat que aquest model "no està damunt de la taula" i que no va formar part dels acords del Botànic II: "Això és una certesa i no està en el full de ruta formal d'aquest govern".

Així ho ha afirmat el socialista a preguntes dels periodistes respecte a la seua postura en relació a la implantació de l'impost, després de mantindre una trobada amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón (PP), que ha emfatitzat la seua "absoluta" i "per sempre" negativa a la taxa.

"No crec en la taxa", ha subratllat Colomer, que ha explicat que la seua posició és contrària per "molts motius: criteris econòmics, criteris socials, de justícia, filosòfics; d'un concepte del turisme que tinc per a bé o per a mal i en el qual no entren aranzels per al qual ve de fora". Així, ha argumentat que el turista és "una benedicció".

No obstant això, el titular de Turisme ha destacat que els qui aposten per un altre model "tenen tot el respecte". Ha demanat, això sí, un debat "total i racional" en el qual s'aborde el per què, el per a què i amb quins objectius.

next