Un seminari analitzarà a València els beneficis de la fiscalitat diferenciada per a fer front al despoblament

Els organitzadors de la jornada reconeixen que "la fiscalitat diferenciada com a instrument de discriminació positiva de les zones rurals té detractors", però afegeixen que "cada vegada és més evident que és possible i necessària"
11 octubre 2019 13:07h
El seminari estarà dedicat a reflexionar sobre el despoblament, en general, i a proposar mesures per a abordar-lo, en particular. Concretament, s'analitzarà la possibilitat d'una fiscalitat diferenciada. / JUAN EMILIO PRADES BEL

VALÈNCIA. Dilluns vinent, 14 d'octubre, se celebra a València el primer seminari de la recentment creada Càtedra AVANT. Aquest espai estarà dedicat a reflexionar sobre el despoblament, en general, i a proposar mesures per a abordar-lo, en particular. Concretament, s'analitzarà la possibilitat d'una fiscalitat diferenciada.

En el marc de la Càtedra AVANT-UV, impulsada per la Direcció General de l'Agència Valenciana Antidespoblament i per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat de València (IIDL), se celebrarà aquesta jornada de reflexió. 

"La fiscalitat diferenciada com a instrument de discriminació positiva té detractors", expliquen els organitzadors, però afegeixen que "cada vegada és més evident que és possible i necessària". Aquest serà l'element central de la jornada: reflexionar al voltant de la viabilitat d'una fiscalitat diferenciada per a les zones rurals amb problemes o en perill de despoblament.

El seminari està adreçat especialment a responsables públics de tots els nivells administratius, però està obert a totes les persones interessades a fer front al repte del despoblament en les zones rurals i, en general, a tota la societat.

L'organització busca la participació activa dels assistents i tractarà d'aconseguir-ho mitjançant dinàmiques grupals i exposició de resultats i reflexions. Tot això, després de dues ponències centrals que serviran per a contextualitzar la jornada. D'una banda, hi intervindrà el professor Luís Antonio Sáez amb la ponència 'La despoblació i les seues estratègies, a debat'; de l'altra, el professor José Antonio Hercé, membre de la xarxa Southern Sparsely Populated Areas, exposarà els principals resultats del seu treball sobre una fiscalitat diferenciada per al progrés dels territoris despoblats a l'estat espanyol. 

Prèviament, la jornada quedarà inaugurada pel president de la Diputació de València, Antoni F. Gaspar; la directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament, Jeanette Segarra; el director general de Desenvolupament Rural, David Torres; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i els codirectors de la Càtedra AVANT a la Universitat de València i membres de l'Equip UDERVAL de l'IIDL, els professors Javier Esparcia i Jaime Escribano. 

Pel que fa a la cloenda del seminari, estarà a càrrec de la professora María Dolores Pitarch, directora de l'IIDL. 

La jornada tindrà lloc a partir de les 9.00h a les aules B3 i B4 de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, al Campus de Tarongers de la Universitat de València. La inscripció al seminari és gratuïta i s'ha de sol·licitar enviant un correu electrònic a catedra.avant@gmail.com.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next