El metro nocturn tindrà 33 combois més per a millorar la freqüència de pas

Els usuaris de Metrovalencia disposaran de trens cada 10 o 20 minuts per a viatjar per València i la seua àrea metropolitana
21 febrer 2019 12:04h
Vora 60.000 usuaris han utilitzat el servei de metro nocturn des de la seua posada en funcionament. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El servei de metro nocturn augmentarà a partir d'aquest divendres la freqüència de pas i incrementarà en un 50% el nombre de trens i tranvies que realitzen el servei. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que ha celebrat el bon acolliment que ha tingut la mesura, tot i que va començar amb jornades de vaga.

Així, des d'aquest divendres les millores suposaran que circularan trens per València i l'àrea metropolitana amb una freqüència d'entre 10 i 20 minuts al centre de la ciutat a partir de l'últim servei habitual abans de mitjanit en els trams en direcció Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim Serrería. Cap a Alboraia passaran cada 15 i 30 minuts. 

Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, que fins ara ho feien cada 60, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria. Els últims passos pel centre de la ciutat, en referència a l'estació Àngel Guimerà cap als diferents destins, tindran lloc al voltant de les 2.30 del matí.

El tramvia circularà en intervals de pas de 40 minuts en totes les línies –la línia 4 anirà entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés–; fins ara passaven cada 60 minuts. Els últims passos en la parada de Benimaclet cap als diferents destins tindrà lloc entorn de les 2.30 del matí.

Augments de trens i de personal

Segons ha explicat la consellera, que ha estat acompanyada pel regidor de mobilitat Giuseppe Grezzi, per a fer possible l'augment de servei, s'ha incrementat un 50% el nombre de combois. En conjunt, es passa de 65 trens i tramvies a 98. 

També s'ha incrementat el nombre de personal amb la contractació de 56 nous treballadors, dels quals 44 ja estan treballant i la resta s'incorporaran en les pròximes setmanes. 

Salvador ha destacat que totes aquestes millores, així com l'engegada del servei, han sigut possibles gràcies a la subvenció estatal que ha rebut l'Autoritat Metropolitana de Transport. No obstant això, la consellera ha descartat, de moment, allargar el servei més enllà de Picassent, perquè assegura que és allí on acaba l'àrea metropolitana de València. Així, no està previst, de moment, dotar de servei nocturn els veïns que visquen entre Picassent i Castelló de la Ribera. Segons ha remarcat la consellera, tampoc no està previst ampliar el servei a tota la nit. 

60.000 usuaris fins ara

Des de la Conselleria d'Habitatge celebren que en els primers mesos de servei –es va posar en marxa el 14 de desembre– han utilitzar el servei uns 60.000 usuaris, xifra que esperen augmentar gràcies a l'increment de freqüència i a la fi de la vaga dels treballadors de Metrovalencia.

Les nits amb més usuaris van ser la nit de Cap d'Any, que va tindre servei de metro ininterromput, i el 15 de desembre, nit en la qual el servei va ser gratuït per a promocionar-lo.

next