Serveis mínims de rodalia d'entre el 50% i el 75% per a la vaga d'aquest dimecres a Renfe

L'aturada està convocada per la CGT i es repetirà el dies 30 d'agost i 1 de setembre, a més de la que ja es va celebrar el 31 de juliol
13 agost 2019 18:17h
Les aturades es produiran entre les 12.00h i les 16.00h i entre les 20.00h i les 24.00h. A més, la convocatòria es repetirà el pròxim 30 d'agost i l'1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Ministeri de Foment ha decretat serveis 'essencials' per a garantir la mobilitat de viatgers i mercaderies durant la jornada de vaga convocada a Renfe aquest dimecres, 14 d'agost, pel sindicat CGT. Les aturades es produiran entre les 12.00h i les 16.00h, i entre les 20.00h i les 24.00h. A més, la convocatòria es repetirà els pròxims 30 d'agost i 1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. 

En els trens de rodalia s'estableix un percentatge d'entre un 75% en hora punta i un màxim del 50% del servei habitual la resta del dia. 

En els trens de Mitja Distància s'estableix el 65% dels serveis habituals; en els d'Alta Velocitat-Llarga Distància, el 78%. Pel que fa a altres trens de mercaderies, s'estableix un percentatge del 25% del servei habitual.

El Decret de Serveis Mínims inclou tots els trens de Mitja Distància i d'AVE-Llarga Distància que sí que circularan amb normalitat durant la jornada. 

Què es pot fer amb el bitllet comprat si el tren no circula?

Els viatgers d'AVE, Llarga Distància i Mitja Distància, en cas que tinguen ja el bitllet i el tren no circule per la vaga, podran viatjar en un altre tren.

Si no volen fer el viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost afegit. Les operacions d'anul·lació i canvi es poden realitzar per tots els canals de venda de Renfe.

Què demana la CGT?

La CGT ha convocat aquestes aturades per a reclamar diverses millores, com ara un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, el dret a promoció interna i que s'ature l'externalització dels serveis, entre d'altres. 

Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible "mantindre i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i demana que es complisca el Reial Decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

next