Setembre comença amb pluges i tempestes elèctriques que deixen fins a 900 llamps a les comarques del nord

Les temperatures màximes comencen a descendir aquest dilluns, especialment a la ciutat de València
2 setembre 2019 10:42h
Les tempestes continuen al nord i el sud del País Valencià. / EUROPA PRESS / ARXIU

VALÈNCIA. El mes de setembre ha començat amb pluges, descens de temperatures i tempestes amb component elèctric al País Valencià, que en el cas de la demarcació de Castelló han suposat la descàrrega de quasi 900 llamps en un dia, que van provocar tres xicotets conats d'incendi forestal a Vistabella, Rosell –tots dos ja extingits– i Sucaina, on els bombers continuen treballant en les tasques d'extinció.

Per a aquest dilluns s'esperen cels coberts, ruixats i tempestes localment fortes, sobretot a València (on hi ha avís de nivell groc) i les temperatures màximes aniran en descens, localment notable a València.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), durant la matinada, els valors més alts de precipitació acumulats s'han registrat a l'interior de la demarcació de Castelló, amb 21 l/m2 a Vilafranca i 19 l/m2 a Calles.

També hi ha hagut ruixats i tempestes breus durant gran part de la matinada en l'àrea de València. De fet, en el litoral de la demarcació s'han acumulat 12 l/m2 a Miramar, 10 l/m2 a Oliva i 8 l/m2 a València.

Al matí han anat cessant les precipitacions en la meitat nord de la demarcació de València, però persistien en la meitat sud i, de forma més dispersa, pel nord de la d'Alacant i interior sud de la de Castelló, segons l'Aemet.

El 112 ha informat que no s'han registrat incidències rellevants per aquest episodi de pluges i tempestes fins al moment i no hi ha hagut telefonades relacionades.

next