La setmana comença amb temperatures més baixes i ruixats amb tempesta al nord del territori

Els termòmetres seguiran baixant aquest dimarts i la pluja arribarà a les comarques del sud
12 agost 2019 10:15h
La jornada estarà marcada pels intervals nuvolosos amb ruixats ocasionals que no es descarta que vagen acompanyats de tempesta, més probables a les comarques del nord. / MARTA FERNÁNDEZ, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'onada de calor dels últims dies dona pas aquest dilluns, 12 d'agost, a una baixada generalitzada de les temperatures –sobretot de les màximes al sud de la demarcació de València– i a ruixats ocasionals que poden anar acompanyats de tempesta al nord del territori.

Després dels pics de més de 40 graus de la setmana passada, els termòmetres oscil·laran entre els 33 i els 23 graus a Castelló de la Plana, entre els 32 i els 23 a Alacant i entre els 30 i els 25 a València. Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ja no hi ha avisos actius per calor en cap punt del territori.

Les màximes més acusades d'aquest dilluns es registraran previsiblement en les localitats d'Oriola (el Baix Segura) i Elx (el Baix Vinalopó), amb 35 i 33 graus, respectivament. Per contra, el mercuri no passarà dels 24 graus i baixarà fins als 12 a Morella (els Ports).

Risc d'incendis a gran part del territori

La jornada estarà marcada pels intervals nuvolosos amb ruixats ocasionals que no es descarta que vagen acompanyats de tempesta, més probables a les comarques del nord. En aquesta zona, el vent bufarà del nord-oest moderat; a la resta, variable fluix cap a component est moderat a la vesprada.

En matèria d'incendis forestals, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat manté en nivell roig (risc extrem) la preemergència a tot el territori, a excepció del litoral de la demarcació de València, on és taronja (alt).

Les temperatures seguiran baixant

Per a aquest dimarts, 13 d'agost, es preveu de nou que el cel continue nuvolós amb ruixats dispersos, més probables al sud del territori i amb risc de tempestes a primeres hores. Les temperatures seguiran en descens generalitzat.

next