La Setmana Santa acaba sense morts a les carreteres valencianes

Un total de 27 persones han perdut la vida en accidents de trànsit a tot l'Estat
23 abril 2019 17:15h
L'eixida de la via ha sigut el tipus d'accident més freqüent, amb dotze morts. Imatge d'arxiu. / EFE 

VALÈNCIA. El País Valencià ha sigut una de les set autonomies en les quals la primera part de la Setmana Santa, entre les tres de la vesprada del dia 12 d'abril a la mitjanit d'aquest passat dilluns, s'ha saldat sense víctimes mortals a les carreteres. 

En aquest període, un total de vint-i-set persones han perdut la vida en els accidents de trànsit ocorreguts a les carreteres espanyoles, la qual cosa suposa quatre morts menys que l'any passat, segons informa la Direcció General de Trànsit (DGT).

En aquests deu dies s'han registrat 27 accidents mortals en els 14,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut, un 3,3% més que en la Setmana Santa del 2018 a pesar que les condicions meteorològiques d'aquest període no han sigut del tot favorables.

De fet, segons subratlla Trànsit, aquesta Setmana Santa s'ha tancat com la segona amb menor nombre de morts des del 1993. Fa dos anys va haver-hi el mateix nombre de morts i només el 2013 aquest període va finalitzar amb 24 morts.

En aquesta Setmana Santa, el pitjor dia va ser el diumenge 14 d'abril, amb nou morts, un terç del total. De les 27 persones mortes, 21 van morir en carreteres convencionals i l'eixida de la via ha sigut el tipus d'accident més freqüent, amb dotze morts, per davant de les col·lisions frontals (set morts).

A més, a bord de turismes han perdut la vida 14 persones, cinc menys que el 2018; sis circulaven amb motocicleta, la qual cosa suposa un mort més, i una era ciclista, entre d'altres. 

Per autonomies

Al País Valencià s'uneixen altres sis autonomies –Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Regió de Múrcia i La Rioja– sense registre de víctimes, segons destaca Trànsit. 

El major nombre de sinistres va tindre lloc entre les set del matí i les dues de la vesprada, amb 13 morts, seguits dels trams de vesprada: de 14.00 a 20.00 hores van morir 11 persones i des de les huit de la vesprada a la mitjanit tres més. 

Elements de seguretat

Respecte a l'ús dels elements de seguretat, la DGT indica que dels 14 morts que viatjaven en un cotxe, dos no portaven posat el cinturó i que el ciclista mort tampoc portava el casc. Durant aquest període vacacional, la mitjana de morts diaris va ser de 2,7, per davall dels 3,2 de mitjana que hi ha en dies laborables. 

La DGT detalla que un terç de les víctimes (9 dels 27) va morir el Diumenge de Rams, el 14 d'abril. D'ells, quatre eren motoristes. En un accident mortal un dels conductors es va saltar la prioritat de pas de l'altre vehicle i en dos sinistres diferents més protagonitzats per furgonetes els conductors van donar positiu, un en alcohol i l'altre en el test de drogues.

En el que portem d'any (fins a la mitjanit d'aquest dilluns) s'han produït en les carreteres 280 accidents mortals amb 303 morts, la qual cosa suposa nou morts menys que l'any passat.

next