Les seus dels partits d'esquerres a Alacant desperten amb pintades feixistes

Els ultres han atacat les seus de Compromís,  Podem, Esquerra Unida, PCPV i PSPV, en aquest cas també a Elx
2 desembre 2019 11:48h
Els feixistes també han llançat ous al local de Compromís. / TWITTER COMPROMÍS

VALÈNCIA. Les seus de diversos partits d'esquerres han despertat aquest dilluns amb pintades de la Falange a la façana. Compromís, PSPV, Podem, Esquerra Unida i el PCPV han denunciat a través de les xarxes socials els "atacs" als locals de les seues formacions. La seu dels socialistes a Elx també s'ha vist afectada.

En les pintades es pot veure simbologia feixista i es lligen frases com "Alicante nacional", "La Falange" i "Arriba España". Els feixistes també han llançat ous en alguns dels locals.

Representants de tots els partits atacats han fet palesa la seua condemna en les xarxes socials, s'han reafirmat en les seues conviccions i han assegurat que el feixisme no els pararà. "Ni un pas enrere! No ens faran callar!", han assegurat des de Compromís.

Des de Compromís Alacant han assenyalat que denunciaran els fets davant la policia i han mostrat el seu suport a la resta de formacions afectades. "Desgraciadament veiem com d'embravides estan les organitzacions que mai han defensat o respectat les normes democràtiques. Si algú pensa que ens acoquinaran s’equivoca. Els valors democràtics defensats per la majoria social no faran un pas enrere mai", ha manifestat el portaveu local, Natxo Bellido, qui alhora insta la subdelegació de govern a controlar aquests extremistes intolerants.

Els socialistes d'Alacant, també víctimes "dels atacs i pintades d'odi" han reiterat que defensaran "amb més força els valors democràtics i la convivència". El secretari del PSPV provincial, José Chulvi, ha condemnat "l'atac "de la ultradreta", i ha opinat que és "un reflex de la intolerància i falta de sentit democràtic de la ultradreta espanyola", i ha assenyalat que "aquells partits que s'estan dedicant a blanquejar a aquesta mena de formacions radicals haurien de començar a reflexionar per què s'ataquen les seus de certs partits, i les d'uns altres no".

El líder dels socialistes alacantins ha recalcat, no obstant això, que aquest tipus d'atacs no els faran "retrocedir ni un mil·límetre". "Continuarem treballant en la posada en marxa de més polítiques progressistes, que enfortisquen el nostre Estat del Benestar i assegure més drets i llibertats per a les persones", ha subratllat i ha indicat que es repararan "els danys" en les seus "amb el cap ben alt" per a continuar "construint una societat moderna i en positiu".

Per part seua, des del PSPV il·licità han assenyalat que divendres passat ja van patir altres pintades "amb una simbologia similar". El portaveu de la Comissió Executiva Municipal, Vicente Agulló, ha expressat la condemna a "aquesta mena de manifestacions que busquen únicament acoquinar-nos per part de col·lectius feixistes que troben en les pintades i l'atac a la nostra seu la covardia de qui no té un altre tipus d'arguments".

Així mateix, ha advertit que "per descomptat que no aconseguiran que aquest partit, de 140 anys d'existència, es deixe intimidar per aquests individus". "Qualsevol demòcrata convençut, qualsevol partit democràtic, ha de condemnar aquest tipus de manifestacions", ha apuntat, i ha sostingut que "la ultradreta i els que la secunden estan molt nerviosos en veure que hi ha possibilitats reals que Espanya, el nostre país, tinga un govern d'esquerres i progressista encapçalat pel president Pedro Sánchez".

Per part seua, des de Podem Alacant han denunciat que actes com aquest "són intimidatoris i estan completament injustificats". A més, han assenyalat que en el proper ple del consistori presentaran una iniciativa perquè tots els grups municipals de l'Ajuntament condemnen "la violència feixista".

El portaveu municipal, Xavi López, ha mostrat la seua confiança que "tots els partits donen el seu suport" a la iniciativa. "No farem ni un pas arrere en la nostra defensa d'un país més inclusiu, feminista i verd, i en defensa dels drets socials i dels treballadors", ha agregat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next