Simat de la Valldigna es converteix en l'epicentre de la cuina monàstica

La localitat de la Safor es converteix a l'octubre en el punt neuràlgic dels amants dels licors, dolços i begudes elaborades amb les receptes centenàries de convents i monestirs
4 octubre 2019 18:12h

L'Ajuntament de Simat de la Valldigna i el Monestir de Santa Maria de la Valldigna organitzen, un any més, unes jornades al voltant dels productes de cuina de monestirs i convents. El 4t Encontre de Gastronomia Monàstica convertirà la localitat de la Safor en el punt neuràlgic dels amants dels licors, dolços i begudes elaborades amb les receptes centenàries de convents i monestirs.

Les jornades, que tindran lloc del 5 al 13 d'octubre, se celebraran principalment en l'emblemàtic monestir de Santa Maria de la Valldigna, però també en restaurants, cafeteries i diferents espais de la localitat. L'Encontre de Gastronomia Monàstica també ofereix degustacions i altres activitats, com ara cuina en directe, tallers i visites teatralitzades al monestir.

La inauguració d'aquestes jornades serà aquest dissabte 5 d'octubre a les 10.45 hores. A les 11.00 hores hi ha programada una visita teatralitzada al monestir i a migdia, un tast de licors i dolços típics de Simat. Aquesta activitat es realitzarà als espais Enocata i Bar Ca Ramonet. A la vesprada, entre les 16.30 i les 18.00 hores hi ha prevista una visita "sensorial" al monestir.

Les jornades continuaran ediumenge amb la visita teatralitzada 'Ora et labora' a les 11.00 hores i, posteriorment, a les 12.00 hores, hi ha previst un tast de cerveses monàstiques a La Boutique de la Cervesa.

L'Encontre de Gastronomia Monàstica seguirà el cap de setmana següent. El dissabte 12 d'octubre, des de les 10.00 hores, amb un taller d'elaboració de cervesa artesana, i de vesprada, de 19.00 a 21.00 hores, amb una nova visita teatralitzada al monestir i acompanyada, en aquesta ocasió, de música monacal. A les 21.00 hores se servirà un sopar monàstic, el menú del qual té un preu de 20 euros.

Les jornades acabaran el diumenge 13 amb una nova visita al monestir i a migdia al Club del Chocolate hi ha programat un tast de xocolates artesans.

Per a participar en aquestes jornades, els interessats es poden inscriure a l'Oficina de Turisme de Simat de la Valldigna a través dels telèfons 96 281 09 20 i 618 020 272 o per correu electrònic simatv@touristinfo.net.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next