Diari La Veu del País Valencià
El Síndic demana a Ribó que accelere les mesures per a evitar la deterioració de l’Alqueria de Falcó

VALÈNCIA. El Síndic de Greuges ha recomanat a l’Ajuntament de València, que dirigeix l’alcalde Joan Ribó, que “accelere” l’adopció de totes les mesures necessàries per a “frenar la deterioració” de l’Alqueria de Falcó, que és un Bé Públic des del 21 de juny del 2017, i per a “mantindre-la en un adequat estat de conservació”.

Aquesta petició sorgeix arran de la queixa del president de l’Associació Cercle per la Defensa i Difusió del Patrimoni Cultural, en la qual va manifestar la seua disconformitat amb “la falta de compliment” de la recomanació que el Síndic va formular el passat 16 de juny del 2018. En aquesta indicació, acceptada per l’Ajuntament, li demanava que adoptara “amb rapidesa” totes les mesures necessàries.

L’Ajuntament ha contestat que, des de finals del 2015, el Servei d’Arquitectura ha realitzat un pla d’intervenció en edificis municipals amb valor patrimonial i social amb la finalitat de reduir la seua deterioració, i que l’Alqueria Falcó es troba dins del llistat d’actuacions previstes a intervindre.

Així, el consistori ha assenyalat que, després de diverses inspeccions, s’ha observat la necessitat de realitzar una intervenció i unes anàlisis estructurals prèvies per al Projecte de Rehabilitació.

L’Ajuntament ha afirmat que la intervenció en l’Alqueria de Falcó ha sigut considerada “important des del principi” i que, per això, forma part també de les propostes de Participació Ciutadana ‘Decidim’.

Així mateix, ha assenyalat que existeix una partida pressupostària destinada a les anàlisis estructurals prèvies que complementen tota la documentació per a intervindre en l’edifici el 2019. Aquesta partida també possibilitarà que s’inicie la licitació de la redacció del projecte bàsic i d’execució.

La Seccions d’Obres i Arquitectura del Servei d’Arquitectura i SCT s’encarregaran de realitzar durant aquest any una valoració d’intervenció, així com l’estudi i anàlisi estructural necessaris per a la redacció del projecte.

No obstant això, l’Associació Cercle per la Defensa i Difusió del Patrimoni Cultural Ajuntament de València ha replicat que l’Ajuntament ja va assegurar el 2018 que s’iniciaven els tràmits per a “analitzar i estudiar previs a una intervenció de manteniment i reducció de la deterioració”. Per això, creuen que ara s’està “tornant a repetir el mateix, però amb més d’un any de diferència”.

Sobre aquest tema, el president d’aquesta associació ha recordat que des de la la seua primera denúncia han passat ja sis anys i quatre mesos després d'”una dècada llarga d’abandó sense exercir les funcions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa