El síndic de greuges català demana al govern espanyol que explore "la via més ràpida" per a alliberar els presos 

Rafael Ribó considera que es tracta d'un element clau per a facilitar "el diàleg polític" i que "si ens trobem en aquesta situació, és per la reiterada manca de diàleg institucional"  
14 octubre 2019 16:59h
Ribó ha assegurat que manca diàleg "des de fa, com a mínim, 15 anys". / EUROPA PRESS

BARCELONA. (ACN) El síndic de greuges català, Rafael Ribó, ha demanat al futur govern espanyol i a les Corts Generals que isquen de les eleccions del 10N i que exploren "la via més ràpida" per a posar en llibertat els polítics independentistes condemnats.

Ribó ha considerat que es tracta d'un element clau per a facilitar "el diàleg polític" necessari per a avançar en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Si ens trobem en aquesta greu situació, és principalment per la reiterada manca de diàleg institucional des de fa com a mínim 15 anys per tractar de resoldre problemàtiques històriques i de caràcter eminentment polític", ha assegurat des del Parlament català. 

Ribó ha evitat valorar directament la sentència del procés –"a l'espera d'una anàlisi més profunda"– però ha volgut deixar clar que considerar els fets de la tardor del 2017 com a sedició és "manifestament desproporcionat".

next