La CGT convoca quatre jornades de vaga a Renfe

El sindicat fixa aturades parcials per als dies 31 de juliol; 14 i 30 d'agost, i 1 de setembre
29 juliol 2019 11:53h
La primera jornada de vaga correspon a aquest dimecres, 31 de juliol, amb aturades de 12.00h a 16.00h i de 20.00h a 00.00h. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La CGT (Confederació General del Treball) ha convocat quatre jornades de vaga a Renfe al llarg del període estival. La primera d'aquestes jornades correspon a aquest dimecres, 31 de juliol, amb aturades de 12.00h a 16.00h i de 20.00h a 00.00h. El sindicat també ha fixat vaga per als dies 14 i 30 d'agost, i per a l'1 de setembre, amb els mateixos horaris. 

Amb aquestes aturades, la CGT busca "un augment d'unes taxes de reposició que conduïsquen a la millora dels serveis prestats a la ciutadania; l'augment del dret a la conciliació familiar; el fre a l'externalització de serveis, i el dret a la promoció interna", entre d'altres. 

El sindicat remarca que hi ha molts exemples per a il·lustrar les conseqüències de "la falta de personal i d'unes taxes de reposició més que insuficients, que no són capaces de mantindre i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria". Així, mencionen la supressió de trens "per manca de personal", les avaries que "s'encadenen una rere altra per falta d'un manteniment correcte" i "el continu degoteig d'externalitzacions de serveis".

Serveis mínims per a aquest dimecres

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims d'entre el 75% en horari punta i un màxim del 50% del servei habitual en la resta del dia per als trens de rodalia. El percentatge s'estableix en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries.

En trens de Mitja Distància s'estableix el 65% dels serveis habituals; en els d'Alta Velocitat-Llarga Distància, el 78%. Respecte als trens de mercaderies, s'estableix un percentatge del 25% del servei habitual.

El Decret de Serveis Mínims, que es pot consultar ací, inclou tots els trens de Mitja Distància i AVE/Llarga Distància que sí que circularan amb normalitat aquest dimecres en el seu horari habitual.

Què es pot fer amb el bitllet comprat si el tren no circula?

Els viatgers d'AVE, Llarga Distància i Mitja Distància, en cas que tinguen ja el bitllet i el tren no circule per la vaga, podran viatjar en un altre tren.

Si no volen fer el viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost afegit. Les operacions d'anul·lació i canvi es poden realitzar per tots els canals de venda de Renfe.

next