Els sindicats desconvoquen la vaga en FGV per a negociar un nou conveni

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, considera que la solució a què s'ha arribat "beneficia" les dues parts
4 febrer 2019 19:36h
Els sindicats i representants del departament de Presidència han estat reunits durant tota la jornada. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat aquest dilluns que la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit un preacord amb el comité de vaga dels sindicats majoritaris per a desconvocar la vaga que tenen en marxa fins que culmine el procés de negociació del XIII Conveni Col·lectiu. Al preacord es preveu un increment salarial vinculat a una millora de la productivitat i l'eficiència. 

En el text del preacord aconseguit, les parts es comprometen durant un període de cinc anys a vincular un increment del 2% anual de les taules salarials, que es vincularà proporcionalment a l'augment de l'eficiència en el treball, la qual es mesurarà amb diversos indicadors, com ara l'increment del treball productiu i l'augment de nombre de viatgers, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha explicat la consellera, "s'ha trobat, juntament amb la Conselleria d'Hisenda, aquesta nova possibilitat en el marc de l'actual legislació estatal (Reial decret llei 24/2018) i dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2019, que justifica un augment salarial si va de la mà de major eficiència i productivitat en el treball".

Per això, aquestes mesures de millora de les condicions salarials "aniran acompanyades de millores en l'eficiència d'FGV". En aquest sentit, les dues parts s'han compromés "negociar la metodologia, els indicadors i els objectius finals, que serviran per a avaluar el resultat a través d'una Comissió de Seguiment". A més, un auditor intern avaluarà en un informe els compliments dels objectius marcats dins del Pla Anual de Millora de l'Eficiència en FGV.

Entre els objectius d'aquest pla figuren, per exemple, la realització d'un Pla de Formació de serveis estratègics, la introducció de noves tecnologies que permeten o faciliten la millora de l'eficiència, un nou pla de serveis i la regulació de la mobilitat interna del personal.

També hi haurà mesures per a la igualtat efectiva de dones i homes tant en l'àmbit salarial com d'oportunitats; la regulació dels serveis en hora punta, i el canvi dels sistemes d'accés i retribució dels llocs tècnics i de prefectures amb més transparència i equitat.

La solució "beneficia les dues parts"

Davant aquest preacord, la consellera María José Salvador ha expressat la seua "satisfacció" perquè "s'ha trobat una solució que beneficia totes dues parts, tant els treballadors com el servei públic de transport, ja que l'acord aconseguit permetrà incrementar i millorar l'eficiència de l'empresa".

En aquest sentit, Salvador ha assenyalat que "des del primer moment aquesta empresa i els seus treballadors han sigut una prioritat per a la Generalitat". De fet, ha recordat que l'empresa i els sindicats "van demostrar que podien entendre's quan van aprovar el XII Conveni Col·lectiu en 2016, que va suposar posar fi a cinc anys sense conveni i normalitzar les relacions empresa-sindicats després de les tensions provocades per l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 2012".

Per això, la consellera ha indicat que ara, amb aquest preacord, s'"obri la porta per a continuar negociant el XIII Conveni Col·lectiu". Així mateix, ha assenyalat que espera que "estiguem més a prop d'arribar a un acord definitiu pel bé de l'empresa, dels seus treballadors i dels usuaris del transport públic".

next