Sis detinguts a Alacant per distribuir bitllets falsos de 5 euros

El procés d'investigació ha resultat complex pel fet que aquests bitllets no solen ser revisats pel públic en general pel seu baix valor, per la qual cosa no es registren denúncies sobre aquest tema
18 novembre 2019 10:57h
Una vegada identificat el possible origen dels bitllets falsificats, es van materialitzar dos escorcolls domiciliaris simultanis a la ciutat d'Alacant, en un dels quals es van trobar 526 exemplars falsos de cinc euros. / BAS CZERWINSKI

ALACANT (EFE). Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Alacant un grup dedicat a la distribució de diners falsos i ha detingut sis persones per introduir bitllets il·legals de cinc euros no només en l'àmbit estatal, sinó també en l'internacional. Les investigacions van començar el 2015 davant la detecció d'un important increment d'exemplars falsificats, principalment a la demarcació, i des de llavors s'han desenvolupat operacions de manera intermitent fins a l'actualitat.

El procés d'investigació ha resultat complex pel fet que els bitllets de cinc euros no solen ser revisats pel públic en general pel seu baix valor, per la qual cosa no solen registrar-se denúncies sobre aquest tema. Per aquest motiu, la informació que es rebia tan sols arribava a través dels exemplars que eren detectats en el circuit financer.

La Policia Nacional va obrir diferents línies d'investigació que van permetre detectar bitllets falsos per tot Espanya, principalment a Madrid, el País Valencià, Andalusia i Catalunya, però també a Portugal. Aquestes gestions policials van portar a la identificació de diversos individus amb antecedents policials per fets similars.

Una vegada identificat el possible origen dels bitllets falsificats, es van materialitzar dos escorcolls domiciliaris simultanis a la ciutat d'Alacant, en un dels quals es van trobar 526 exemplars falsos de cinc euros.

Els agents van arrestar sis distribuïdors, entre els quals es trobava el líder de l'organització; d'aquesta manera s'ha donat per desarticulada una de les organitzacions més antigues dedicades a la distribució de diners falsos.

Aquesta intervenció se suma a una altra de similar duta a terme fa dues setmanes a Granada, on es va detindre un individu, i a la realitzada fa pocs dies a Huelva, on es va desarticular una impremta clandestina dedicada a la falsificació de bitllets de cinc, deu, vint i cinquanta euros.

next