Sis editorials valencianes participen aquesta setmana en la Fira del Llibre Infantil de Bolonya

Bromera, Algar Editorial, Andana Editorial, Litera Libros, Media Vaca i Onada estan presents en la trobada professional més important del sector
1 abril 2019 13:31h
La iniciativa, promoguda per l'Associació d'Editors del País Valencià amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, pretén fomentar la internalització de les indústries culturals valencianes. / FUNDACIÓ FULL

VALÈNCIA. Sis editorials valencianes participen de l'1 al 4 d'abril en la 56a edició de la Bologna Children's Book Fair, la trobada professional més important del sector de la literatura infantil i juvenil (LIJ). 

En concret, Algar Editorial, Andana Editorial, Litera Libros, Media Vaca i Onada integren l'estand facilitat per la Generalitat, mentre que Bromera redobla esforços amb el seu propi espai dins del recinte. Totes elles, a més de dur una mostra de les novetats del seu catàleg, descobriran les propostes d'entitats provinents de tots els racons del món. 

La iniciativa, promoguda per l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, pretén fomentar la internalització de les indústries culturals valencianes.

Com ha explicat Vicent Moreno, subdirector de Llibre, Arxius i Biblioteques, aquesta trobada constitueix "un aparador extraordinari per a la literatura infantil i juvenil". Per tant, l'objectiu primordial de la Generalitat és "donar suport al gran treball que fan autores, autors i editorials". "Paga la pena estar una vegada més al seu costat per a intentar que la nostra producció literària estiga ben present en l'àmbit internacional", ha afirmat.

Durant els últims anys, aquesta fira s'ha convertit en un referent per a autors, il·lustradors, editorials, agents literaris, distribuïdors, traductors, docents i gestors culturals. Amb 20.000m² de superfície, l'esdeveniment permet als professionals del ram conéixer les noves tendències editorials, participar en tallers i conferències, difondre les seues tasques i concertar reunions de treball amb companyies d'altres coordenades. A més, la trobada constitueix un dels epicentres mundials de compravenda de drets per a la difusió d'obres de LIJ.

Aquest any, el país convidat és Suïssa, que pren així el relleu de la Xina. La passada edició, amb representació de 100 països, va reunir 1.390 expositors i va ser visitada per 26.700 persones.

Guardó a Media Vaca

La presència valenciana a Bolonya té en aquesta edició un sabor especialment dolç: l'editorial Media Vaca ha sigut guardonada amb una menció especial al Bologna Ragazzi Award (BRAW) en la categoria de Nous Horitzons per l'obra col·lectiva Museo Media Vaca (2018). 

Aquesta publicació recopila el treball de 31 il·lustradors als qui es va convidar a crear composicions en dos colors inspirades en dues de les seues peces d'art favorites. Després, l'editor Vicente Ferrer va demanar a un grup de xiquets de 6 a 12 anys que parlaren sobre les produccions resultants. Les seues respostes constitueixen la part textual d'aquest llibre.

next