Sis falles podran optar als premis municipals d'innovació, dotats amb 6.400 euros

El disseny, la creativitat i la sostenibilitat dels monuments fallers seran els criteris per a seleccionar els guanyadors
15 febrer 2019 16:55h
La millor falla gran s'emportarà 2.000 euros. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha convocat la 22a edició dels Premis de Falles Innovadores, que estaran dotats amb 6.400 euros per a un total de sis premis, tres per a falles grans i uns altres tres per a infantils. A més, com a novetat de l'any passat, hi haurà 10 estendards per a les primeres deu falles grans classificades i uns altres cinc per a les falles infantils.

La millor falla gran s'emportarà 2.000 euros, mentre que el segon i el tercer premi obtindran 1.400 i 900 euros, respectivament. A banda, rebran sengles estendards, com les falles que obtinguen entre el 4t i el 10é premi (en total, cinc més que fins ara fa dos anys). 

Pel que fa a les falles infantils, la guanyadora del concurs s'emportarà 1.000 euros, mentre que el segon i el tercer guardó estaran dotats amb 700 i 400 euros, respectivament. Totes elles, així com el 4t i el 5é premi, obtindran un reconeixement amb estendard. 

"En aquest mandat hem demostrat el nostre suport a les comissions i als artistes fallers que cada vegada aposten més per la innovació", ha destacat el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, qui ha recordat que el 2016 la dotació econòmica dels premis per a les falles innovadores i experimentals va augmentar un 166%, incloent per primera vegada les falles infantils, a la qual cosa cal sumar l'increment de reconeixements amb estendards que ja es va materialitzar en les Falles de l'any passat. 

Entre els criteris per a avaluar les falles que participen en aquest concurs no sols hi ha el disseny, la creativitat i la qualitat tècnica i artística, sinó que també es valorarà la utilització de materials sostenibles, no contaminants ni perjudicials per al medi ambient. 

Els jurats de cada categoria estaran integrats, un any més, per representants dels àmbits de les Falles, la il·lustració, el disseny gràfic, les arts plàstiques i la literatura. El termini d'inscripció dels projectes que opten a aquestos premis, que hauran de ser inèdits, serà des del moment de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província fins al 10 de març. També es publicarà en les pàgines web de l'Ajuntament de València i de la Junta Central Fallera. 


next