Sis militants del PSPV d'Alacant denuncien irregularitats en el cens de les primàries

Els afectats asseguren que es van afiliar al setembre, abans de tancar el cens electoral 
20 febrer 2019 12:40h
En el document, els sis signants al·leguen que el setembre passat, "abans de tancar el cens", van sol·licitar la seua acta com a afiliats del PSPV a Alacant. / EUROPA PRESS 

ALACANT. Sis persones han remés a la Secretaria d'Organització del PSPV un escrit reclamant l'obertura d'una investigació per a "depurar responsabilitats" en l'agrupació local d'Alacant davant el que consideren que és una "falta de diligència" en la tramitació de les seues altes com a afiliats del partit per a poder participar en les primàries locals per a elegir al candidat a l'Alcaldia en les eleccions de maig.

Així s'exposa en l'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, amb registre d'entrada en l'agrupació local el passat 12 de febrer i que també s'adreça al Departament d'Atenció al Militant i a la Ciutadania, a la Secretaria d'Organització de l'agrupació local i a la Secretaria d'Organització provincial.

En el document, els sis signants al·leguen que el setembre passat, "abans de tancar el cens", van sol·licitar la seua acta com a afiliats del PSPV a Alacant "de manera presencial" en l'agrupació local i de conformitat amb l'article 434 del Reglament Federal.

No obstant això, davant l'obertura del procés de primàries van comprovar que no estaven inclosos en el cens de militants i que desconeixien el motiu. Davant d'eixa situació han presentat l'escrit per a "exigir" els seus drets "davant els organismes competents", de manera que se'ls done d'alta per a exercitar el dret a vot en les eleccions internes que se celebren aquest pròxim diumenge.

Per a això, al·leguen que l'article 435.6 del Reglament Federal estableix que, "transcorreguts 45 dies des que la sol·licitud d'afiliació va ser registrada, el sol·licitant podrà fer valdre els drets que li pogueren correspondre en funció de la sol·licitud realitzada".

Finalment, sol·liciten l'obertura d'un procés per a "depurar responsabilitats per la falta de diligència a tramitar les nostres altes, incomplint-se els procediments i terminis establits en els articles 435 i concordants del Reglament Federal de Desenvolupament dels Estatuts Federals aprovats en Comité Federal de 17 de febrer de 2018".

next