Un total de 80 persones arriben en sis pasteres a la costa de la demarcació d'Alacant en les darreres hores

Entre les persones localitzades aquest dimecres i dijous hi ha com a mínim 13 menors
26 desembre 2019 13:35h
Un total de sis pasteres han arribat a costes alacantines des d'aquesta passada matinada amb 80 persones a bord. D'elles, 13 diuen que són menors d'edat. Imatge d'arxiu. / CREU ROJA 

ALACANT. Un total de sis pasteres han arribat a costes alacantines des d'aquesta passada matinada amb 80 persones a bord. D'elles, 13 diuen que són menors d'edat.

L'última pastera ha sigut rescatada per l'embarcació de Salvament Marítim Diphda a les 15.00 hores d'aquest dijous. El rescat s'ha efectuat a 15 milles de Dénia després que el pesquer Nuevo ET Morruta donara l'avís. En la pastera viatjaven 12 homes magrebins que han sigut atesos al port de Xàbia, segons ha informat a Europa Press Salvament Marítim.

Dues hores abans, a les 13.00 hores, han sigut rescatades per l'embarcació Mirfak a sis milles de Torrevella altres 16 homes, que han sigut derivats a Alacant. Es tractava de la cinquena pastera que ha arribat a la costa de la demarcació d'Alacant des d'aquest dimecres.

Abans de detectar aquesta embarcació, un total de 52 persones ja havien arribat en les últimes 24 hores a diversos punts de la costa de la demarcació d'Alacant en quatre pasteres, segons han informat aquest dijous a Europa Press fonts de la Guàrdia Civil.

La tercera i la quarta han sigut localitzades aquest dijous a Calp i en alta mar. A la localitat de la Marina Alta s'ha localitzat entorn de les 06.00 hores de hui 15 migrants homes i d'origen magrebí. La segona pastera d'aquest dijous s'ha localitzat en alta mar, des d'on ha sigut remolcada fins al port d'Alacant, on ja han arribat. Es tracta de deu persones: set homes, una dona i dos xics que al·leguen ser menors.

A aquestes 25 persones se sumen les que van arribar aquest dimecres a punts del Campello i d'Oriola Costa. En aquesta última localitat van ser localitzats 13 homes; cinc d'ells, menors.

Així mateix, a la cala de l'Amerador, al Campello, es va trobar una segona pastera amb huit homes i sis menors.

next