El sistema d'atenció a la dependència atén més de 85.000 persones

Durant el mes de setembre, s'han incorporat al sistema més de 2.000 persones i s'han presentat més de 4.800 sol·licituds
6 octubre 2019 11:09h
Part de les ajudes consisteixen en una prestació econòmica per a una persona cuidadora de l'entorn familiar. / MARTA FERNÁNDEZ EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El sistema d'atenció a la dependència atén actualment 85.282 persones a través d'alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l'informe que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des del juliol del 2017 en la seua pàgina web.

Concretament, durant el mes de setembre s'han incorporat al sistema un total de 2.149 persones. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, durant el mes de setembre es van registrar un total de 4.824 noves sol·licituds. 

D'altra banda, el nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés incrementar el nombre de valoracions. Així, durant el mes passat se'n van dur a terme 2.618.  

Així mateix, i respecte al cost de les prestacions econòmiques, l'import de la nòmina de setembre ascendeix a 27,8 milions d'euros.

De les 85.282 persones en situació de dependència incloses en el sistema, al voltant del 46% reben atenció especialitzada a través de serveis residencials, centres de dia, habitatges tutelats, centres d'atenció primerenca o a través d'una prestació econòmica vinculada a servei residencial o de centre de dia. 

La resta reben una prestació econòmica per una persona cuidadora de l'entorn familiar, tal com la persona sol·licitant, la família i la persona especialista en treball social acorden com a millor recurs.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next