La Societat Unió Musical Alberic, guanyadora de la Secció d'Honor del Certamen de València

La segona posició és per a la Societat Musical Lira Castellonera
21 juliol 2019 21:41h
La Societat Unió Musical Alberic ha obtingut un total de un total de 379,5 punts. / EVA RIPOLL

VALÈNCIA. Amb un total de 379,5 punts, la Societat Unió Musical Alberic, sota la direcció de Daniel Ferrero Silvage, ha resultat la guanyadora de la Secció d'Honor del 133é Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que s'ha desenvolupat al Palau de les Arts Reina Sofia. La Societat Musical Lira Castellonera ha quedat en segona posició, amb 371 punts. 

La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador del Certamen, Glòria Tello, ha entregat el premi a la societat musical guanyadora, en un acte al qual també han assistit el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio; el representant del Palau de les Arts, Juan Carlos Monforte, i el director del Palau de la Música, Vicent Ros, entre d'altres.

L'obra obligada que han interpretat totes les bandes d'aquesta secció ha sigut Soulful Stones, del compositor valencià José Suñer.

Les bandes convidades han sigut l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (amb motiu del seu bicentenari), i la Banda Municipal de València, amb la direcció de Rafael Sanz-Espert.

La dotació dels premis per a la Secció d’Honor ha sigut de 9.000 euros per a la guanyadora i de 6.000 euros per a la segona. 

Per primera vegada, el jurat ha estat format per sis membres: la compositora i investigadora Iluminada Pérez Frutos; la directora d'orquestra Irene Gómez Calado; la directora de banda i professora de música Mallory Thompson (dels Estats Units); el director de banda i orquestra Laszlo Marosy (d'Hongria); el director de banda simfònica i professor de direcció instrumental Dario Sotelo (del Brasil), i el director i compositor David Gómez.

next