Diari La Veu del País Valencià
Soler explica els pressuposts d’Hisenda i Presidència, que es basen en prudència, ambició i reivindicació

VALÈNCIA (EP). El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defensat aquest dimecres que la Llei de Pressuposts de la Generalitat per al 2020 s’ha elaborat des de la “prudència, l’ambició i la reivindicació”, amb “rigor i serietat”, mentre que des dels grups en l’oposició s’han referit als comptes com a “irreals” i amb “olor de socarrim”, i li han tirat en cara l’augment del deute i també errors comptables.

Soler ha sigut l’encarregat de tancar la ronda de compareixences dels consellers a les Corts per a explicar al detall els pressuposts de cadascuna de les àrees que va arrancar la vicepresidenta, Mónica Oltra, dilluns. El responsable d’Hisenda ha presentat, a més dels seus comptes, els de Presidència, tot insistint que les xifres globals “consoliden els avanços”.

El pressupost de Presidència, ha explicat, té tres eixos fonamentals –promoció turística, lluita contra la despoblació i polítiques municipalistes– i compta amb 213,4 milions, un 1,5% més. Es destinaran 40 milions al Fons de Cooperació Municipal; 1,2 milions el 2020 per a la instal·lació de caixers automàtics en municipis amb problema de despoblació, i 3 milions d’euros a localitats en risc de despoblació.

Turisme Comunitat Valenciana comptarà amb 67,3 milions d’euros, 1,9 milions més que el 2019. Es reforçarà la publicitat de la destinació amb campanyes de comunicació i accions per a minimitzar l’impacte del Brèxit, a les quals es destinaran 11 milions. En total, 21 milions aniran per a posicionar l’oferta en el mercat.

Altres 20 milions s’empraran per a requalificar l’oferta a través de les infraestructures turístiques i una prestació de serveis basada en la professionalitat i l’hospitalitat. El programa de destinacions turístiques intel·ligents comptarà, a més, amb 15,3 milions d’euros.

Quant a l’aeroport de Castelló, se li consignen 3 milions en accions per a la posada en marxa de noves rutes i 400.000 euros per a avançar en la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC). S’afegeix un milió per a la segona fase de l’obra del canal de drenatge.

La Conselleria d’Hisenda comptarà amb 337 milions, un creixement interanual de l’1,9%, i es destinen, segons ha desgranat Soler, 17,5 milions al programa de model econòmic per a ajudar a iniciatives empresarials que contribuïsquen a transformar el model econòmic valencià.

El programa Política Financera comptarà amb 974.000 euros i té com a objectiu la gestió i l’anàlisi del finançament que requereixen la Generalitat i les seues entitats autònomes i empreses. El de Finançament Autonòmic està dotat amb 822.000 euros.

Soler també ha destacat “l’impuls a la digitalització de l’administració valenciana” amb 149 milions d’euros per a desenvolupar els sistemes d’informació i també les telecomunicacions. Es treballarà per la millora de la cobertura de la TDT i s’actualitzaran els antics emissors de Canal 9 amb equips d’última generació que garantisquen la recepció del senyal en tot el territori. El programa d’Innovació Tecnològica Educativa tindrà un poc més de 19 milions d’euros.

Respecte al Banc Públic, tindrà a la seua disposició diferents programes per a finançar autònoms, microempreses, emprenedoria i pimes. L’Agència Tributària Valenciana comptarà amb 53,4 milions.

Comparteix

Icona de pantalla completa