Soler nega que el País Valencià estiga intervingut econòmicament pel Ministeri d'Hisenda

El conseller reitera que la despesa dels valencians és inferior a la de la mitjana de les autonomies
1 maig 2019 17:44h
Soler ha respost al PPCV, que va assegurar que el País Valencià estava intervingut. / EFE

VALÈNCIA. El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha acusat el PPCV d'"estar acostumat a dir falsedats" i ha negat que el País Valencià estiga intervingut pel Ministeri d'Hisenda, tal com havia assegurat el sotssecretari general del PPCV, Rubén Ibáñez. "Ací no hi ha cap intervenció, només faltava", ha apuntat Soler, qui ha insistit que la despesa dels valencians està per davall de la mitjana de les autonomies.

"L'última dada certa és la de la liquidació del pressupost del 2018, i ací encara estem tres punts per davall de la mitjana. I com volem convergir amb la mitjana, el nostre creixement de despesa ha de ser superior", ha agregat.

En aquest sentit, ha assegurat que "el maltractament històric" que ve patint el territori valencià ha derivat en "més barracons, més llistes d'espera i menys ajudes a la dependència", cosa que, segons ha considerat el conseller, "no és assumible per cap govern amb sensibilitat social".

"Les vertaderes retallades les va fer el PP. Nosaltres no hem retallat res, sinó que hem crescut de forma moderada, just perquè coneixem les mancances en drets socials que arrossegava la societat valenciana", ha conclòs.

next