Soler, sobre el lliurament del FLA extraordinari:  "Ha arribat en el moment adequat"

El conseller d'Hisenda assenyala que la situació d'"estrés" de la tresoreria valenciana no es resoldrà fins que no es reforme el sistema de finançament autonòmic
9 octubre 2019 10:30h
Vicent Soler s'ha mostrat aquest dimecres "feliç" i "més relaxat" per l'activació per part del govern espanyol del pagament extraordinari del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). / INMA CABALLER CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA (EP). El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s'ha mostrat aquest dimecres "feliç" i "més relaxat" perquè l'activació per part del govern espanyol del pagament extraordinari del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) permetrà "fer front al període mitjà de pagaments" i abonar 31.725 factures per import de 428 milions. "Ha arribat en el moment adequat", ha assenyalat el conseller. 

Soler ha realitzat aquestes declaracions a l'arribada al Palau de la Generalitat, on se celebra l'acte institucional del 9 d'Octubre, un dia en què el conseller ha dit que està "doblement content". 

A més, ha afegit que la Generalitat tenia "un estrés de caixa". "Afortunadament, gràcies a la diligència del Govern d'Espanya, que tenia les pressions per part de Brussel·les de tindre una certa contenció de les transferències, ara es podrà rebre el FLA extraordinari", ha assenyalat el conseller. 

Soler ha destacat, a més, que aquesta transferència permet alleujar el pes de les "cinc milions de persones que han d'entrar als hospitals; els xiquets, a les escoles, i que tenim una necessitat peremptòria de pagar". 

Ara bé, ha assegurat que això no es resoldrà fins que no hi haja un reforma del sistema del finançament autonòmic. "Tot això no es resoldrà de veritat fins que no tinguem un nou sistema de finançament autonòmic, però és evident que, mentrestant, cal fer front a aquests estressos de caixa que hem tingut", ha apuntat. 

Així, en aquest moment, ha assegurat estar "feliç", ja que aquesta primera tanda de diners "ha arribat en el moment adequat i podem fer front al període mitjà de pagament". "En definitiva, estem una mica més relaxats tots", ha conclòs.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next