Sopars a la mar, futbol en una falla i apegada de cartells a Russafa: així començarà la campanya a València

Compromís, el PSPV i Ciutadans trien llocs prop de la platja mentre que el PP anirà a l'Eixample i Unides Podem-EUPV opta per La Morada
8 maig 2019 06:00h
Tres partits començaran la campanya electoral per a les municipals de València prop de la mar. / FLICKR 16:9CLUE

VALÈNCIA. La mitjanit entre aquest dijous i divendres comença la campanya per a les eleccions municipals i europees, que estan convocades per al 26 de maig. A València, són tres les formacions que han escollit un lloc prop de la mar per a donar el tret d'eixida als actes. És el cas de Compromís, el PSPV i Ciutadans. D'altra banda, segons han informat a EFE els partits, el PP ho farà a l'Eixample i Unides Podem-EUPV, al barri de Russafa. 

L'alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, obrirà la campanya a la plaça de la Creu del Canyamelar amb una festa que inclourà un sopar amb la militància i simpatitzants. També estarà la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, que tanca simbòlicament la llista local.

Pel que fa a la candidata socialista a l'alcaldia, Sandra Gómez, ha optat pel seu barri, el Cabanyal, per a encetar la campanya electoral. Ho farà amb un sopar de cabasset a la plaça dels Àngels i un acte "que sorprendrà els assistents", en el qual hi haurà una "posada en escena molt vinculada a la cultura i tradicions del Marítim".

El candidat de Ciutadans a l'alcaldia, Fernando Giner, ha triat per a la nit d'aquest dijous al mateix lloc on va presentar la seua candidatura, el Passeig Marítim, un lloc que per a ell és "simbòlic" perquè està convençut que València "ha de mirar al mar", on hi haurà un sopar amb militants i un acte "de molta proximitat".

L'aspirant a l'alcaldia del PP, María José Català, també començarà la nit amb un sopar de cabasset. En aquest cas, però, al casal de la Falla Císcar-Borriana amb militants per a veure el partit de tornada del València davant l'Arsenal. Després acudirà a l'avinguda del Regne de València per a obrir campanya en "una de les principals artèries" de la ciutat.

L'aspirant a l'alcaldia d'Unides Podem-Esquerra Unida, María Oliver, ha triat la seu local de Podem al barri de Russafa, coneguda com La Morada, per al tradicional acte d'enganxada de cartells i d'inici de la campanya electoral.

Les visites de Calvo i Casado per a obrir la campanya

En aquesta campanya, també hi haurà algunes visites dels líders estatals. Per exemple, el popular Pablo Casado visitarà València aquest dissabte, 11 de maig.

Un dia abans, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, obrirà la campanya socialista a Castelló de la Plana amb un acte que se celebrarà a les 19.00h a l'Auditori i Palau de Congressos de la ciutat. En aquesta cita es presentaran diverses candidatures municipals de la demarcació.

next