Spencer Tunick farà una fotografia massiva amb persones nues a València el 30 de març

Els organitzadors de la intervenció 'València, pell del Mediterrani' de l'artista nord-americà obrin una web on es poden registrar aquells que hi vulguen participar
20 març 2019 12:17h
Els participants disposaran d'una còpia de la fotografia de l'acció. / EFE-ARXIU

VALÈNCIA. L'artista i fotògraf nord-americà Spencer Tunick ha triat València per a la seua pròxima acció, que es durà a terme el dissabte 30 de març i en la qual s'espera que participen centenars de persones i els seus cossos nus es convertisquen en els protagonistes.

L'acció, denominada 'València, pell del Mediterrani', ha sigut promoguda des de l'associació cultural Intramurs i compta amb el suport de la direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, l'Ajuntament de València i la Fundació Turisme València, segons un comunicat d'Intramurs.

L'objectiu d'aquesta acció és "explorar el coneixement i la saviesa des de la ciutat de València a través de la pell dels participants", i per a això l'artista s'endinsarà en el mar Mediterrani "com a punt d'unió de cultures que banya les seues aigües i que tanta importància ha tingut al llarg de la història per a la capital del Túria".

Intramurs ha habilitat una pàgina web perquè puguen registrar-se les persones interessades a participar, els qui rebran una fotografia oficial de Tunick de les que es faran aquest dia com a record i en agraïment per haver participat en la jornada.

Segons l'associació cultural, milers de persones han mostrat interés a poder participar en l'acció, en la seua majoria procedents de l'Estat, però n'hi ha també d'altres països d'Europa i d'altres parts del món.

La intervenció del fotògraf novaiorqués Spencer Tunick a València, dins del festival d'art Intramurs, es va traslladar al dissabte 30 de març per motius personals i climatològics, segons va informar a finals del 2018 l'organització en un comunicat. L'artista, famós per les seues multitudinàries fotografies de gent nua, tenia previst retratar milers de persones davant diferents entorns i arquitectures de València el dissabte 3 de novembre, en el marc del certamen.

L'emplaçament per al desenvolupament d'aquesta acció es mantindrà en secret fins a hores abans de la seua celebració a petició del mateix Spencer Tunick.

next