Les subvencions municipals per a les Falles de València augmenten un 7,44%

Les comissions falleres podran optar a les ajudes adreçades al compliment de la llei de la memòria històrica
8 març 2019 13:00h
L'ajuda als monuments fallers permet a les comissions recuperar el 25% del cost. / FESTES DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha procedit ja al pagament de les subvencions municipals per als monuments fallers després que la Junta de Govern Local aprovara la seua concessió el passat divendres. La Regidoria de Cultura Festiva avança així el calendari, abans de la plantà. Aquesta línia d'ajudes permet a les comissions falleres recuperar el 25% del cost del pressupost que enguany dediquen al treball dels artistes fallers, amb un límit fixat per a la falla municipal. 

A aquesta línia de subvencions, gestionada per Cultura Festiva, opten enguany 345 comissions falleres, amb un import màxim total d'1.804.687 euros. Són 321 comissions falleres les que ja han vist aquest dijous abonada la subvenció corresponent en aquesta primera concessió, una vegada revisat que compleixen els requisits legals marcats a les bases. A elles se sumaran pròximament aquelles que van tindre incidències i es van solucionar correctament. 

L'avançament de les subvencions coincideix també amb el seu augment en un 7,44% respecte al passat any, a causa de l'increment experimentat enguany en els pressupostos de les comissions falleres adreçat a l'element central de la festa, així com a l'augment del pressupost per a les falles municipals que serveix de màxim a l'hora de realitzar el càlcul. 

A aquestes subvencions caldrà sumar en les pròximes setmanes les relatives a l'ajuda a la il·luminació ornamental amb una dotació de 210.000 euros, la quarta ajuda per a la contractació d'agrupacions musicals i colles de tabal i dolçaina fixada enguany en 100.000 euros i les ajudes per a les comissions que celebren els seus aniversaris en el present exercici amb un global de 39.000 euros. 

Enguany les comissions falleres també podran optar a les ajudes adreçades al compliment de la llei de la memòria històrica fins a un màxim de 21.000 euros, el segon programa d'ajudes per a la insonorització de casals que té una quantia total de 100.000 euros i el quart programa Germanor per al foment de la convivència entre les comissions falleres i el veïnat, que per quart any tindrà lloc a les celebracions de Sant Joan. 

Així, en total les comissions falleres de València optaran enguany a un total de 2.294.687,79 euros en ajudes municipals per la suma de totes les línies de subvenció oferides.

next