El Suprem eleva a 15 anys la condemna als membres de 'La Manada' per violació

El tribunal reconeix que la víctima de l'agressió va patir un "autèntic escenari intimidatori" i aplica els agreujants de tracte vexatori i d'actuació conjunta
21 juny 2019 14:53h
El tribunal ha estimat els recursos de les acusacions i ha condemnat per violació els cinc integrants de 'La Manada'. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. No va ser un abús, va ser una violació. Així ho ha determinat aquest divendres el Tribunal Suprem, que ha elevat a 15 anys la condemna per als cinc membres de 'La Manada', acusats d'una agressió sexual a una jove en els Sanfermines del 2016.

Així, el tribunal ha estimat els recursos de les acusacions i ha condemnat per violació José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuelo, de manera que ha elevat les penes fixades per l'Audiència de Navarra (i confirmades pel TSJ) de 9 anys a 15 anys. A més, en el cas de Guerrero, li imposa 2 anys més per robatori amb intimidació per furtar-li el mòbil a la víctima. També obliguen a indemnitzar-la amb 100.000 euros de manera solidària i prohibeixen acostar-se-li durant 20 anys. A més, condemnen els acusats a pagar les despeses.

La decisió s'ha pres per unanimitat després d'una deliberació de més de dues hores que ha començat després de concloure la vista pública en què els magistrats de la sala han escoltat els arguments de les acusacions i les defenses.

En un comunicat, el tribunal reconeix que la víctima de l'agressió va patir un "autèntic escenari intimidatori", que "en cap moment" va oferir consentiment i que va patir "una angoixa intensa". A més, aplica els agreujants de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones. Els acusats estan en llibertat provisional i, després d'aquesta decisió ja ferma, haurà de ser l'Audiència de Navarra qui establisca com s'executa la sentència i quin termini voluntari els dona per a ingressar a la presó.

Els membres de 'La Manada', detinguts després de la condemna del Suprem

La policia espanyola ha detingut els cinc membres de 'La Manada' després de la condemna del Suprem per violació. Els arrests s'han produït arran d'una ordre de detenció i ingrés a presó dictada per l'Audiència de Navarra contra els cinc condemnats.

Els cinc joves sevillans estaven en llibertat provisional des del juny del 2018, després de dictar-se la sentència en primera instància a l'Audiència de Navarra.

next