El Suprem torna a rebutjar l'últim intent de Vox d'evitar l'exhumació de Franco

El tribunal argumenta de nou que l'acord del Consell de Ministres que aprova el desenterrament i trasllat de les restes, avalat per una sentència, és "alié al procediment electoral"
23 octubre 2019 15:32h
L'exhumació està prevista per a aquest dijous, 24 d'octubre, a partir de les 10.30 hores. / RICARDO RUBIO, EP

MADRID (ACN). El Tribunal Suprem ha tornat a rebutjar l'últim intent de Vox d'evitar l'exhumació de Francisco Franco. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal ha desestimat la petició de suspendre cautelarment l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) en què refusa paralitzar l'exhumació de Francisco Franco. L'àrbitre electoral va desestimar la sol·licitud del partit d'ultradreta per "absència manifesta de fonament en relació amb les competències que corresponen legalment a la JEC". 

El Suprem ja va rebutjar la setmana passada la petició del partit d'ultradreta de suspendre l'acord de manera cautelaríssima, amb caràcter d'urgència, i ara rebutja imposar qualsevol mesura cautelar contra la decisió de l'àrbitre electoral.

En la interlocutòria feta pública aquest dimecres, el Suprem torna a argumentar que l'acord del Consell de Ministres que aprova l'exhumació, avalat per una sentència de l'alt tribunal, és "alié al procediment electoral".

next