Tancada la platja de les Fonts d'Alcossebre després de detectar-hi contaminació d'origen fecal

El focus s'ha detectat en el mateix brollador on es va produir un episodi semblant el 2017
26 juliol 2019 12:56h
Els valors obtinguts en les mostres indiquen la presència de contaminació d'origen fecal en el punt de mostreig oficial de la platja de les Fonts, situat en el centre d'aquesta. Imatge d'arxiu. / COLUMBUSALBUS

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre (el Baix Maestrat) ha tancat al bany la platja de les Fonts després de detectar-hi contaminació d'origen fecal en unes mostres agafades dimecres passat i de rebre una comunicació de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

En l'àmbit de les actuacions dutes a terme en el Programa de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany desenvolupat per la Conselleria, s'han identificat nivells elevats en els paràmetres microbiològics de control en les mostres recollides el 24 de juliol a la platja de les Fonts, que superen el que s'estableix en el reial decret sobre la gestió de les aigües de bany per a ser aptes per al bany.

Els valors obtinguts en aquestes mostres indiquen la presència de contaminació d'origen fecal en el punt de mostreig oficial de la platja, situat en el centre d'aquesta.

La Conselleria, que va prendre noves mostres aquest dijous i en seguirà prenent els pròxims dies, ha sol·licitat el tancament d'aquesta zona de bany fins que els resultats analítics dels mostreigs realitzats aporten valors d'acord amb una qualitat d'aigua apta per al bany.

Segons han explicat fonts de l'Ajuntament, el focus de la contaminació s'ha detectat en el mateix brollador on es va produir un episodi semblant de contaminació el 2017, per la qual cosa es duran a terme treballs de similars característiques als realitzats en aquell moment per a solucionar el problema. És a dir, es desviarà l'aigua d'aquest punt fins a la depuradora per a impedir que arribe al mar.

next