Tanquem Cofrents 'marca' una línia roja en la central per a demanar-ne el tancament "immediat"

La plataforma ha convocat dues marxes aquest diumenge que han confluït davant la nuclear
5 maig 2019 16:21h
Tanquem Cofrents considera "obscé" que el govern espanyol "haja posat els beneficis de les empreses nuclears per damunt de la salut i la seguretat de la ciutadania". / TANQUEM COFRENTS

VALÈNCIA. Membres de la plataforma Tanquem Cofrents han realitzat aquest diumenge una marxa que ha conclòs davant la nuclear, on han 'desplegat' una línia roja de 40 metres de longitud per a reclamar el "tancament immediat" de totes les centrals nuclears espanyoles. 

"Ho hem aconseguit", ha celebrat al seu compte de Twitter aquesta plataforma, que agrupa els principals grups ecologistes valencians, així com diverses organitzacions sindicals, polítiques i de la societat civil. 

Per a arribar a Cofrents s'han organitzat dues marxes, una a peu que ha eixit des de Xalans i en la qual han participat mig centenar de persones i una altra en bicicleta per a recórrer els 40 quilòmetres que hi ha des de Requena fins a la nuclear i en la qual han participat una desena, segons han informat a EFE fonts de l'entitat. La plataforma ha organitzat també un autobús per a acudir a Xalans des de València.

Durant els últims mesos "s'ha conegut el calendari de tancament de les nuclears, acordat amb un total obscurantisme i d'esquena de la ciutadania", denuncien des de Tanquem Cofrents. Segons explica la plataforma, aquest calendari allargaria la vida de les centrals espanyoles fins a l'any 2035, amb un període de funcionament mitjà de 47 anys, "una antiguitat que molt poques nuclears han aconseguit en el món i sempre amb multitud d'avaries i problemes".

Des de Tanquem Cofrents consideren "inadmissible i irresponsable" aquest allargament, "que incompleix, a més, els compromisos electorals del partit governant". Per això, volen posar una "línia roja sobre aquest tema", que s'ha visualitzat en la performance d'aquest diumenge.

"És un imperatiu marcar eixa línia roja perquè la societat no pot admetre que unes centrals que han complit ja àmpliament les seues vides de disseny, i estan velles i deteriorades, continuen funcionant i augmentant exponencialment el risc que ocórrega un accident greu", indiquen des de la plataforma.

Tanquem Cofrents considera "obscé" que el govern espanyol "haja posat els beneficis de les empreses nuclears per damunt de la salut i la seguretat de la ciutadania" i exigeix que la central valenciana es tanque el 2021, "quan caduca la seua actual llicència de funcionament".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next