Tastem l'Horta vol convertir en un atractiu turístic la gastronomia valenciana i els productes de proximitat 

El club de producte gastronòmic presentat per la Mancomunitat del Carraixet està conformat actualment per cinc dels restaurants més representatius de l'Horta
27 novembre 2019 14:33h
Verdures i hortalisses fresques com la carxofa, la tomaca, la carabassa i el tradicional garrofó van tindre presència en les propostes gastronòmiques del club. / SOMA COMUNICACIÓN

VALÈNCIA. La Mancomunitat del Carraixet, dins del Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet, va presentar aquest dimarts Tastem l'Horta, un club de producte gastronòmic que té l'objectiu de donar visibilitat i representar la gastronomia de l'horta valenciana en el mercat turístic. L'acte es va celebrar al Cub de les Comarques de la Marina de València.

"Actualment, el principal valor que té la nostra horta és l'autenticitat del seu producte agrícola vinculat a una gastronomia de qualitat", va declarar Llorenç Rodado, president de la Mancomunitat del Carraixet. En l'esdeveniment també va intervindre Evarist Caselles, director del Patronat de Turisme de la Diputació de València, que va valorar la gastronomia valenciana com "no sols un cuiner o un plat, sinó una cultura, una manera de ser amb productes de qualitat alimentosa que tractem amb afecte".

Aquest interés per enaltir la cuina valenciana elaborada amb fruites, verdures, hortalisses i cereals locals ha portat a la creació de Tastem l'Horta, un club de producte gastronòmic que se centrarà en la seua primera fase en els restaurants i que en les següents etapes de treball donarà cabuda a la resta d'actors que formen part de la cadena de valor de l'horta valenciana, des del producte agrícola fins al comerç més tradicional.

Tastem l'Horta està conformat per cinc dels restaurants més representatius de l'Horta: Ca Pepico, El Racó i La Barraca de Toni Montoliu, a Meliana; La Lluna de València, a Almàssera, i Jadelu, a Foios. "El concepte del club de producte és que els seus membres es convertisquen en ambaixadors de la gastronomia de l'Horta", va destacar Rodado. Segons va afegir Carmen Ibáñez, cap de la Unitat d'Acceleració Empresarial de l'Agència Valenciana de Turisme, "l'esforç dels restaurants en aquesta primera fase és una oportunitat per a rearmar el sistema agroalimentari valencià de la mà del turisme”".

Aquesta difusió de la gastronomia local, que té en compte les característiques de les tradicions culinàries de cada municipi que compon la Mancomunitat (Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells, Almàssera i Meliana), pretén ajudar a convertir aquest territori en destinació turística. D'aquesta forma, té en compte les tendències socials que recuperen la importància de l'alimentació saludable i el consum de productes frescs de qualitat i de quilòmetre 0.

Tastem l'Horta té entre els seus objectius primordials detectar vies de col·laboració i fomentar sinergies entre les empreses de l'Horta Nord dedicades a la gastronomia i a la seua matèria primera; sobretot, aquelles que donen importància a la millora de l'ús de productes de proximitat, així com a la seua promoció i a la seua venda.

En la presentació d'aquest dimarts es van projectar els vídeos promocionals de Turisme Carraixet i es va realitzar una degustació de plats típics de la gastronomia de l'horta valenciana a càrrec dels establiments de Tastem l'Horta. Els seus portaveus van tindre l'oportunitat durant l'acte de reivindicar el producte de proximitat que ofereix la demarcació de València. Així, verdures i hortalisses fresques com la carxofa, la tomaca, la carabassa i el tradicional garrofó van tindre presència en les propostes gastronòmiques del club.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next