Quant costa fer la Selectivitat?

Les taxes difereixen fins a 60 euros segons l'autonomia
2 juny 2019 10:55h
L'alumnat valencià s'examina els dies 4, 5 i 6 de juny. / EUROPA PRESS

MADRID. Queda poc perquè els futurs universitaris comencen a examinar-se de les proves d'accés a la Universitat, més conegudes com a Selectivitat. No només cal estudiar, sinó que per a presentar-se s'han de pagar unes taxes que difereixen fins a 60 euros entre autonomies.

Les autonomies que tenen els preus més elevats per a aquestes taxes són Aragó (124,12 euros) i La Rioja (115,20 euros). Per contra, les taxes més econòmiques són les de Castella-la Manxa (52,99 euros) i Andalusia (58,70 euros). Pel que fa al País Valencià, s'ha de pagar 80 euros.

Sobre aquests preus, als quals cal afegir les taxes per a les matèries de les quals s'examinen per assignatures de forma voluntària, hi ha descomptes en totes les autonomies per a famílies nombroses, per a víctimes de terrorisme i persones amb discapacitat. 

Calendari de les proves d'accés

L'alumnat de Castella-la Manxa serà el primer a començar amb aquestes proves, ja que ho farà aquest dilluns, 3 de juny. L'endemà, dimarts 4, començarà l'alumnat valencià, el d'Aragó, el d'Astúries, el d'Extremadura, el de Madrid i el de Navarra. Els darrers seran els alumnes d'Andalusia, les illes Balears i Múrcia, a partir de l'11 de juny, i els de Catalunya i Galícia, a partir del 12. En tots els casos, les proves s'allarguen durant 3 dies seguits.

A més, l'alumnat té una segona oportunitat per a aprovar la Selectivitat al juliol. En el cas d'Andalusia, Aragó, Catalunya i Múrcia, la segona convocatòria se celebra al setembre.

Tota la informació relacionada amb les proves al País Valencià es pot consultar en la web de la Conselleria d'Educació.

next