Tebeox: la primera plataforma de còmics digitals de l'Estat naix a València

L'editorial permet la lectura sense descàrrega i sense anuncis a través d'una subscripció mensual
12 abril 2019 13:42h
El sistema fixa un pagament als autors a mesura que creix el seu índex de popularitat entre els lectors. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La primera editorial digital de còmics i novel·les gràfiques de l'Estat es diu Tebeox i ha nascut en el si de la incubadora i acceleradora d'empreses Lanzadera, impulsada per l'empresari Juan Roig.

Els lectors poden accedir a tots els còmics disponibles a través d'una aplicació per a Android. La primera versió de Tebeox compta amb 17 títols tant en valencià com en castellà d'autors independents.

Per una subscripció mensual de 9,99 euros, el lector accedeix a tots els còmics disponibles. Un preu inferior al que costa una sola publicació d'aquest tipus en format paper, assenyalen les creadores del projecte en un comunicat.

Les dues joves impulsores de l'empresa emergent, Milegny Castro (CEO) i Helena Renovell (directora creativa), han creat Tebeox per a convertir-se en el canal de referència de còmics digitals i busquen que siga còmode per a aquells que lligen aquest gènere i sostenible per als qui publiquen, creant d'aquesta forma una nova cultura entorn del còmic que siga pròxima per a les noves generacions de nadius digitals.

"Els títols que tenim són tots d'autors hispanoparlants, d'Espanya i Llatinoamèrica; el nostre objectiu és potenciar la creació de contingut original en el nostre idioma, sense traduccions i contant històries que succeeixen en llocs que coneixem amb personatges amb els quals puguem identificar-nos", subratlla Milegny Castro. 

El sistema de pagament als creadors de còmics es basa a prevaldre l'èxit. Així, a mesura que els usuaris vagen llegint, els creadors rebran ingressos proporcionals a la seua popularitat en la plataforma Tebeox. 

"Volem que les persones que fan còmics no hagen de viure fent micromecenatge ni regalant el seu treball en les xarxes socials. El nostre objectiu és que un autor de còmics puga guanyar un sou constant publicant amb nosaltres i que a més tinga la llibertat de continuar creixent i mostrant el seu treball", destaca la directora creativa, Helena Renovell.

En la plataforma es poden trobar títols per a lectors de totes les edats, hi ha nous números tots els mesos i s'espera sumar més funcionalitats com un filtre per a menors, recomanacions i múltiples usuaris.

Entre els còmics disponibles es troben títols com Blair, d'Alejandra Galadí, una obra de fantasia sobre bruixes; La noche es joven, una comèdia de Gabriel Molinaro, o el còmic de fantasia Roshwend, de Jorge Villena. 

En el gènere de comèdia se situa Bronca, un webcòmic "que no va sobre res", segons Ximi, l'autor de l'obra. Es mostra en clau d'humor com de malament està l'escriptor. De Mannfred Salmó, guionista de Diàbolo Edicions, és Especial para usted, una sàtira sobre el capitalisme absurd.

També figuren en el menú Tebeox Ploma Dorada, de Jorge Pérez, i Celeste Buenaventura, de l'editorial xilena Mythica Edicions. Un altre contingut disponible és Rabia, d'Antonio María, i atres títols del catàleg Tebeox són Crunch (ciència-ficció), d'Antonio María i Francisco Corbacho; Nutrina Diaria (costumista), d'Helena Renovell; Jaro (aventures), de Santiago Peniza; Astor Heathrow (aventures), d'Alan Hurd Wood i Diego Torres; Alina i Green Eyes (tots dos aventures), de Carles Tarazona, o El azote (terror), de David Braña i Ángel Bernuy.

Kur’s Universe (ciència-ficció), de Miguel Pérez Escribano; Equipo Koa (aventures), de Taboada i El Santa; Las mil y una pesadillas, de Jack Manson (fantasia), d'Alan Hurd Wood; Proyect0 oscurana (fantasia), de Pepe Díaz. M, i La Princesa y el Rey Rana, d'Airin Studio, i Alina de Carles Tarazona, són altres dels títols que s'hi poden llegir. 

next