Els tècnics de l'Ajuntament determinen que l'edifici del Palau de la Música no pateix "danys estructurals"

El despreniment podria haver-se produït pel deteriorament d'una part del material de recobriment del sostre de les sales
9 juliol 2019 19:03h
El sostre de la Sala Rodrigo es va desprendre el passat 29 de juny. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Els treballadors dels Serveis Centrals Tècnics de l'Ajuntament de València i de l'estudi d'arquitectes Paredes Pedrosa, vinculats a l'arquitecte del Palau de la Música, García de Paredes, han confirmat que l'edifici no pateix problemes estructurals. Així ho han conclòs després de la visita a la Sala Rodrigo del Palau i han destacat que la situació "es redueix al deteriorament d'una part del material de recobriment del sostre de les sales", segons informa el consistori. 

L'Ajuntament recalca que, una vegada confirmada aquesta realitat, des del Palau i des del consistori es posen "en marxa" els mecanismes administratius per a començar l'obra de rehabilitació dels sostres de les dues sales. Segons informen, també caldria adequar els dos espais a les normatives actuals i reformar el sistema de distribució de la climatització.

En aquest últim punt, des de l'Ajuntament destaquen que aquesta reforma estaria determinada per la voluntat que els edificis públics "s'ajusten als sistemes que permeten l'eficiència energètica" i també que es disposen "d'una manera distinta" a com va ser dissenyada en el projecte d'origen de l'auditori.

Inversions de manteniment

Des del consistori també assenyalen que el Palau de la Música ha invertit en el període legislatiu del 2016 al 2018 un total d'1.729.323 euros en manteniment i millores en l'edifici. També assenyalen que el 2017 es va procedir a la renovació de l'aire condicionat, la plataforma inclinada de l'escenari, les butaques de cor de la Sala Iturbi, l'escala aljub i el baixant de la Sala d'Exposicions.

D'altra banda, reafirmen que el 2018 es va actuar sobre altres instal·lacions, com ara les màquines d'aire condicionat, la màquina escènica d'elevació, llum i focus, la cafeteria i el sostre de la zona d'administració.

Informe dels bombers

D'altra banda, l'informe dels bombers, que es va presentar la setmana passada, assenyalava que a l'edifici existien "danys importants" que impedien "l'habitabilitat". El document també afegia que "l'estructura portant" es trobava "estable", ja que el despreniment s'havia produït "perquè s'havien desapegat les làmines".

next