La tercera edició de la Plaça del Llibre d'Alacant se celebrarà la setmana vinent sense el suport de l'Ajuntament

La proposta cultural tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de febrer al port de la ciutat
14 febrer 2019 14:13h
En total, hi haurà una vintena d'activitats de presentació de llibres; quatre d'ells, novetats. / EUROPA PRESS

ALACANT. La tercera edició de la Plaça del Llibre d'Alacant se celebrarà el cap de setmana del 22, 23 i 24 de febrer en el marc de la commemoració, el dia 21, del Dia Internacional de la Llengua Materna. La proposta cultural, que enguany no compta amb el suport directe de l'Ajuntament d'Alacant, té un pressupost de 35.000 euros.

El cost s'ha mantingut respecte a les dues edicions anteriors i s'ha suplit l'aportació del consistori perquè "s'ha diversificat" el repartiment de despeses.

La directora de projectes de la Fundació Full, Teresa Val, ha incidit que l'organització d'aquesta tercera edició al Port d'Alacant compta amb la involucració de "moltes institucions" que, en la "mesura de les seues possibilitats", estan fent la seua aportació "perquè la Plaça siga possible".

Pel que fa a la col·laboració de l'Ajuntament, Val ha indicat que "no hi ha hagut una negativa directa de l'Ajuntament", que va proposar per a la celebració de l'esdeveniment la plaça Sèneca i el cap de setmana del 2 i 3 de març, segons han informat fonts d'Escola Valenciana. "Van proposar un espai però finalment per qüestions organitzatives i de dates es va decidir que el Port era la millor opció", ha destacat la portaveu de Fundació Full.

A preguntes dels mitjans sobre si s'havien posat en contacte amb l'equip de govern del PP alacantí, Val ha sostingut que s'ha distribuït "bastant" el càrrec de les despeses. Així, ha detallat que d'una part estan les casetes i l'escenari, que és a càrrec d'Escola Valenciana i la Direcció de Cultura i Patrimoni, i d'una altra part, la programació.

Pel que fa a la programació, se'n fan càrrec la Fundació Full pel Llibre i la Lectura i la Universitat d'Alacant, i "tenim també com a coorganitzadores les Corts", ha incidit Val, qui també ha destacat "el treball del gremi de llibreters i de les llibreries que hi participen".

En total, hi haurà una vintena d'activitats de presentació de llibres; quatre d'ells, novetats. Assistiran "vora 35 escriptors i escriptores, la meitat d'ells de les comarques alacantines, i es desenvoluparan taules redones".

A més, hi haurà jocs de fusta gegants per als més xicotets, l'exposició de la Generalitat pel 600 aniversari de la institució, contacontes, presentacions de llibres i micròfon obert. També hi haurà els concerts de Mireia Vives i Borja Penalba, dissabte a les 20.00h, i de Dani Miquel diumenge a les 11.30h, entre moltes altres activitats.

next