El TJUE emetrà la seua sentència sobre el cas de la immunitat de Junqueras el 19 de desembre

El tribunal respondrà els dubtes del Suprem sobre la condició d'eurodiputat del líder d'ERC
28 novembre 2019 12:55h
El Tribunal Suprem va preguntar abans de l'estiu als magistrats europeus si el líder d'ERC tenia immunitat abans de la sessió de constitució de l'Eurocambra com a eurodiputat electe i si l'hauria d'haver alliberat per a permetre que fera els tràmits necessaris per a ocupar l'escó. Imatge d'arxiu. 

BRUSSEL·LES (ACN). El Tribunal de Justícia de la Unió Europea emetrà la seua sentència sobre el cas de la immunitat d'Oriol Junqueras el 19 de desembre. Així ho ha anunciat el mateix tribunal aquest dijous. El Tribunal Suprem va preguntar abans de l'estiu als magistrats europeus si el líder d'ERC tenia immunitat abans de la sessió de constitució de l'Eurocambra com a eurodiputat electe i si l'hauria d'haver alliberat per a permetre que fera els tràmits necessaris per a ocupar l'escó.

En la primera fase judicial del cas, l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el polonès Maciej Szpunar, va defensar que el mandat d'eurodiputat ix "només del vot dels electors" i que Junqueras podria tindre immunitat abans de la sessió de constitució del Parlament Europeu. En les seues conclusions no vinculants també va avisar que un estat membre està "obligat" a abstindre's "d'adoptar qualsevol mesura que puga obstaculitzar els tràmits del membre del Parlament necessaris per a assumir efectivament les seves funcions".

next