Torra declara al TSJ que no va retirar els llaços grocs de la Generalitat per a defensar la llibertat d'expressió

El president català no ha respost a Vox "per decència democràtica" però sí a les preguntes de la Fiscalia
15 maig 2019 12:28h
El magistrat instructor demana a Torra que no faça valoracions polítiques d'aquesta declaració judicial. / ACN

BARCELONA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha defensat davant del magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) que no va fer cas a la Junta Electoral, que li va ordenar que retirara el llaç groc i la pancarta a favor dels polítics empresonats i exiliats, per a protegir la llibertat d'expressió. 

Durant la seua declaració, que ha durat poc menys de 40 minuts, Torra també ha fet referència als drets civils i polítics per a justificar la seua decisió. Així, segons fonts jurídiques, Torra ha sigut "coherent" dins del jutjat amb el que ha expressat públicament. Les mateixes fonts han explicat que el president de la Generalitat de Catalunya ha respost cinc preguntes del fiscal, però s'ha negat a respondre a l'acusació popular de Vox per "decència democràtica".

Tot i que el magistrat instructor, Carlos Ramos, ha demanat a Torra que no faça valoracions polítiques d'aquesta declaració judicial fins després de les eleccions municipals i europees, Torra té prevista una roda de premsa al Palau de la Generalitat de Catalunya per a tractar la qüestió.

next