Torra va "desobeir" la JEC en el cas de la pancarta perquè era "impossible" complir "una ordre il·legal"

El president de la Generalitat de Catalunya afirma durant el judici que se celebra aquest dilluns que té el "deure" de defensar els drets i les llibertats dels ciutadans i que no "permetrà mai que siguin vulnerats i trepitjats"
18 novembre 2019 11:41h
La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dilluns el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per un delicte de desobediència. / POL SOLÀ

BARCELONA (ACN). El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha admés aquest dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia català que va "desobeir" la Junta Electoral Central (JEC) amb la demanda de retirar la pancarta del Palau de la Generalitat durant la campanya del 28A perquè era "impossible" complir "una ordre il·legal". 

Durant el judici d'aquest dilluns, el cap del govern català ha dit que era una ordre "il·legal" dictada per un organisme que no tenia competències per a sol·licitar-ho. També ha subratllat que, com a president de la Generalitat, té el "deure" de defensar els drets i les llibertats dels ciutadans i que no "permetrà mai que siguin vulnerats i trepitjats".  Torra ha qualificat el cas com una "vulneració" de la llibertat d'expressió i una "censura".

El president català ha anunciat a l'inici de la seua declaració la decisió de no respondre a les preguntes de la Fiscalia i de l'acusació popular exercida per Vox. Torra ha argumentat que no volia respondre a Vox per ser un "partit franquista". El president del tribunal i del TSJC, Jesús María Barrientos, ha représ Torra per aquesta afirmació. "Té dret a respondre o no les preguntes de les parts, el que no se li permet és que faça una manifestació ofensiva o desqualificadora a cap part, això és competència del tribunal impedir-ho", li ha dit. Torra li ha replicat que no considerava que haguera fet cap "desqualificació".

Després de la topada amb el president del tribunal, ha afegit que tampoc respondria a les preguntes de la Fiscalia, però que ja ho explicaria en el torn d'última paraula, al final de la vista.

next