Torra es querella contra la JEC i avisa que portarà els llaços grocs "fins on calgui" si Espanya no ho investiga

El president català veu una demostració que "la repressió no s'atura" en la querella que la Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat contra ell aquest dimecres
27 març 2019 16:27h
Torra defensa que el fet que les mesures ordenades per al JEC s'anaren modificant reflecteix el "dol de prevaricació" i genera "indefensió". Imatge d'arxiu. / BERNAT VILARÓ, ACN

BARCELONA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha presentat aquest dimecres una querella per prevaricació contra la Junta Electoral Central (JEC). En un comunicat, el president ha avisat que portarà el cas de la prohibició de llaços grocs en edificis de la Generalitat de Catalunya "allà on calgui si el Regne d'Espanya no vol investigar els fets".

Un dels principals arguments que esgrimeix la querella de Torra és que no pot haver comés un delicte de desobediència mentre no s'haja resolt la sol·licitud de mesures cautelars i ha afegit que la JEC "anava modificant les mesures ordenades en funció de les al·legacions".

D'altra banda, sobre la querella que també hui dimecres ha presentat la Fiscalia Superior de Catalunya contra ell pel mateix tema, Torra ha considerat que és una demostració que "la repressió no s'atura".

En l'escrit, Torra defensa que el fet que les mesures ordenades per la JEC s'anaren modificant reflecteix el "dol de prevaricació" i genera "indefensió". En aquest sentit, la querella cita doctrina tant del Tribunal Suprem com del Tribunal Constitucional.

A més, segons la querella, les instruccions que donava la JEC eren "impossibles de complir" en ser "il·legals" i s'assenyala que com que la JEC està composta majoritàriament per jutges és "impossible" que no saberen que donaven instruccions il·legals.

Un altre dels arguments que esgrimeix la querella és que les resolucions de la JEC "disten molt de ser ajustades a dret, sent el seu contingut totalment aleatori i arbitrari". I l'escrit considera que es tracta d'una "persecució política en tota regla" a través de resolucions administratives que limiten drets fonamentals.

"Sabem que serà el Suprem qui s'haurà de pronunciar sobre l'admissió o inadmissió a tràmit de la querella, però portarem el cas fins on calga si al Regne d'Espanya no volen investigar els fets", ha avisat Torra mitjançant el comunicat.

Pel que fa a la querella de la Fiscalia Superior de Catalunya, Torra també ha afirmat que l'estat espanyol és "incapaç de tolerar la discrepància política". Així mateix, el president de la Generalitat de Catalunya ha garantit que es mantindrà sempre ferm en la defensa dels drets civils, socials i nacionals tot defensant que la llibertat d'expressió és un "baluard de la democràcia".

Torra ha avançat que presentaran les al·legacions i els recursos pertinents contra aquesta querella per desobediència i ha avisat que, com en el cas del judici de l'1-O, no anirà a defensar-se de res sinó a acusar l'Estat de la seua "involució democràtica".

next