Torra es nega a retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat de Catalunya

El president català mantindrà els símbols per a "preservar la llibertat d'expressió"
19 març 2019 16:06h
Imatge d'arxiu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. / ACN

VALÈNCIA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha negat aquest dimarts a donar l'ordre de retirar del balcó del Palau de la Generalitat el cartell sobre els "presos polítics" que inclou un llaç groc, a escasses hores que expire el termini que li va donar la Junta Electoral Central (JEC).

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, la consellera de Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, ha assegurat que Torra, durant la reunió de l'executiu, ha comunicat la seua decisió de "mantindre la pancarta al balcó" del Palau, perquè entén que això és "preservar la llibertat d'expressió".

Al mateix temps, Torra ha demanat un informe als serveis jurídics de la Generalitat i s'ha compromés a seguir les recomanacions que li done el Síndic de Greuges (Defensor del Poble a Catalunya).

La delegació del govern espanyol informa la JEC

La delegació del govern espanyol a Catalunya ja ha enviat a la Junta Electoral Central la informació sobre els edificis representatius de la Generalitat on continuen presents els llaços grocs en suport als presos. En concret, segons fonts del govern espanyol, la delegació ha informat sobre les façanes del Palau de la Generalitat i les conselleries de Governació, Cultura, Territori, Empresa, Interior, Economia, Agricultura i Salut.

"En tots aquests edificis, d'acord a les fotografies enviades a la JEC, continuaven exhibint-se avui –aquest dimarts– a les 15.00h els citats llaços grocs", resa el text. Per la seua part, la Moncloa insisteix que l'òrgan competent en aquest cas, tant si decideix remetre els fets a la Fiscalia com si ordena a les forces d'ordre públic, és la mateixa JEC i recorda que si opta pel segon els encarregats d'executar l'ordre de retirada seran els Mossos d'Esquadra.

next