Una tortuga marina pon 113 ous en una platja de Castelló de la Plana

Es tracta de la cinquena vegada en 200 anys que es produeix una posta d'aquestes característiques en una platja valenciana
13 juliol 2019 17:26h
La troballa s'ha produït al voltant de les cinc del matí per uns banyistes que es trobaven en la zona i han avisat la Policia Local de Castelló, que ha telefonat al 112. / FUNDACIÓ OCEANOGRÀFIC

VALÈNCIA. Una tortuga marina ha post aquesta matinada en una platja de Castelló de la Plana 113 ous. Els ha recuperat la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana i 32 ja es troben en incubadores de la Fundació Oceanogràfic, mentre que 81 s'han dipositat en una platja protegida del Parc Natural de l'Albufera. Aquesta és la cinquena posta d'ous que es registra al territori valencià en 200 anys.

La troballa l'han realitzada al voltant de les cinc del matí uns banyistes que es trobaven en la zona i han avisat la Policia Local de Castelló, que ha telefonat al 112. Així s'ha activat la Xarxa, composta per la Conselleria de Medi Ambient, la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic.

Especialistes en tortugues marines de la Unitat de Zoologia Marina de l'Institut Cavanilles s'han desplaçat al lloc, però la femella ja havia tornat al mar.

L'any passat es van conéixer fins a tres intents per tortugues diferents en platges valencianes, gràcies als avisos de ciutadans al 112, però no van concloure en la posta.

Un esdeveniment extraordinari

En l'actualitat, existeix una estratègia estatal per a la protecció d'aquests esdeveniments extraordinaris a causa de l'alta vulnerabilitat de les femelles, els nius i les cries.

Un exemple d'èxit d'aquesta estratègia per a la conservació i supervivència va ser el dels deu animals que, al cap d'un any criats i cuidats per la Fundació Oceanogràfic, es van poder soltar al juliol del 2017 dotats d'emissors de senyal de satèl·lit amb els quals es va poder seguir i comprovar que el seu nivell de supervivència és molt superior al de l'ingrés en el mar de les cries quan naixen.

next