Tota l'energia que consumisca la Generalitat serà renovable aquesta legislatura

L'objectiu és que l'energia que utilitzen tots els edificis depenents de l'administració siga verda
11 desembre 2019 19:08h
Puig ha participat en la reunió dels membres del Comité de les Regions en la Cimera del Clima COP25. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el paper fonamental dels territoris en la lluita contra el canvi climàtic i ha anunciat que quan acabe la legislatura el 100% de l'energia que consumiran els edificis de la Generalitat serà renovable.

Puig ha participat en la reunió dels membres del Comité de les Regions en la Cimera del Clima COP25, on ha advertit que sense la participació local i regional "serà impossible traslladar la transició ecològica", i ha demanat que en aquest procés "no pot haver-hi perdedors".

Ha destacat la importància de les accions que desenvolupen les regions i les ciutats, i ha avançat que en el primer trimestre de l'any que ve s'acceleraran les accions perquè en finalitzar la legislatura el 100% de l'energia que consumisquen els edificis de la Generalitat siga renovable.

L'objectiu és que la factura de quasi 50 milions anuals que gasta l'Administració autonòmica en funcionament del conjunt de serveis que presta –com ara la mateixa administració, col·legis o hospitals– "siguen oferits a través energia verda i renovable".

Així mateix, ha informat que la Generalitat preveu reduir la seua factura energètica augmentant l'eficiència dels seus edificis, mitjançant la instal·lació de panells fotovoltaics "en tots els centres dependents de la Generalitat".

Puig ha defensat que la transició ecològica que ha de liderar la Unió Europea a tot el món ha d'estar basada en la "justícia social i veu fonamental que l'arquitectura institucional tinga en compte les regions i les ciutats.

next