Totes les comarques excepte la Plana d'Utiel-Requena i el Racó d'Ademús, en alerta per altes temperatures

Els termòmetres poden superar els 41 graus en gran part del territori valencià 
9 agost 2019 10:34h
Algunes comarques tenen diverses poblacions en alerta sanitària per nivell roig o extrem. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria de Sanitat ha activat aquest divendres l'alerta per calor alta i extrema en 22 zones de totes les comarques valencianes a excepció de la Plana d'Utiel-Requena i el Racó d'Ademús.

Segons un comunicat de la Generalitat, l'alerta sanitària per nivell roig o extrem –temperatures que poden superar els 41 graus– es decreta en zones de vint-i-una comarques: l'Alcalatén, els Ports, l'Alt Maestrat, el Baix Maestrat, la Plana Baixa, l'Alt Millars, la Vall de Cofrents-Aiora, l'Alt Palància, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Serrania, la Ribera Alta, la Foia de Bunyol, la Ribera Baixa, l'Horta Sud, l'Horta Nord, la Canal de Navarrés, la Costera, la Vall d'Albaida, l'Alcoià i el Comtat.

L'alerta per nivell taronja o alt –temperatures que podrien superar els 39 graus– s'ha activat en zones de dènou comarques: l'Alcalatén, l'Alt Maestrat, la Plana Alta, el Baix Maestrat, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, l'Alt Millars, l'Alt Palància, la Safor, la Marina Alta, el Comtat, l'Alcoià, la Marina Baixa, l'Alt Vinalopó, la Costera, el Vinalopó Mitjà, l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura.

Algunes comarques tenen diverses poblacions en alerta sanitària per nivell roig o extrem i altres localitats en alerta per nivell taronja o alt.

next