El tram subterrani de la Línia 10 es licitarà entre aquest dimarts i dimecres per 20,7 milions

Durant el primer trimestre del 2020 es presentaran el trajecte i el calendari d'obres per a la connexió de l'L10 amb la zona marítima
10 desembre 2019 14:21h
Puig ha valorat que les obres "avancen" perquè l'L10 estiga en funcionament en el tram entre el carrer d'Alacant i Natzaret a l'estiu del 2021. / GVA

VALÈNCIA (EFE).- El tram interior de la Línia 10 de Metrovalencia –amb la construcció de tota la superestructura, les tres estacions subterrànies i l'equipament necessari d'aquestes instal·lacions– està a punt de licitar-se per 20,7 milions d'euros.

Així, el conseller de Transport, Arcadi España, ha anunciat que entre aquest dimarts i dimecres es licitarà aquesta nova fase interior entre el carrer d'Alacant i l'estació d'Amado Granell, després d'una visita que ha fet a les obres d'aquesta línia amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó.

Puig ha valorat que les obres "avancen" perquè l'L10 estiga en funcionament en el tram entre el carrer d'Alacant i Natzaret a l'estiu del 2021, i ha recordat que el seu cost està cofinançat amb la Unió Europea –20 milions d'Europa i 30 milions la Generalitat– i que beneficiarà uns 3,5 milions d'usuaris.

L'alcalde ha sostingut que aquesta línia permetrà connectar aquesta zona amb el centre de la ciutat i que la seua posada en marxa suposarà "un pas per a reduir les emissions de diòxid de carboni i gasos d'efecte d'hivernacle", al mateix temps que ha apostat per una futura connexió de l'L10 amb el Marítim.

En eixe sentit, el conseller també ha avançat que en el primer trimestre del 2020 presentaran el trajecte i el calendari d'obres per a la connexió de l'L10 amb la zona marítima. "Més avançat l'any",  informaran sobre la planificació futura de la xarxa d'FGV, amb criteris tècnics, finançament europeu i en col·laboració amb la resta d'administracions.

next