El trànsit de la circumval·lació d'Alacant creix un 12,4% dos mesos després del rescat del Ministeri de Foment

Les nou vies comptabilitzaven una mitjana de 4.304 vehicles al dia durant aquest període de gestió pública
7 març 2019 18:09h
Per les autopistes rescatades per l'Estat circulen 500 vehicle diaris més que en el mateix període de l'any anterior. / OHL

MADRID. Les autopistes rescatades i gestionades pel Ministeri de Foment van elevar un 12,7% el seu trànsit mitjà diari entre el 15 de gener, la data en la qual van abaixar les tarifes dels seus peatges, i el passat 4 de març.

Aquestes vies comptabilitzaven una mitjana de 4.304 vehicles al dia en aquest període, uns 500 vehicles diaris més que en el mateix període de l'any anterior, segons dades de Foment que va avançar el diari El País.

Foment va abaixar el passat 15 de gener una mitjana del 30% el peatge d'aquestes vies, que a més van passar a ser gratuïtes a la nit, entre les 0.00 hores i les 6.00 hores. A més, les que compten amb sistemes de telepeatge tenen una rebaixa addicional del 18%.

Per autopistes, la radial de Madrid R-4 Madrid-Ocaña és la que més va disparar el seu trànsit en aquests primers quasi dos mesos després de la rebaixa del peatge, un 18,9%, per davant de la M-12 Eix Aeroport, la que uneix Madrid amb la T-4 de Barajas, amb un increment del 17,8%.

Després se situa l'AP-36 Ocaña-La Roda, amb un augment del nombre d'usuaris del 17,7%; el tram de l'AP-7 entre Cartagena i Vera creix un 14,8%; la radial R-2 Madrid-Guadalajara creix un 12,5%; la circumval·lació d'Alacant creix un 12,4%; la R-3 Madrid-Arganda creix un 9,9%, i la R-5 Madrid-Navalcarnero creix un 6,1%.

Foment encara no aplica aquests descomptes a l'AP-41 Madrid-Toledo, atés que acaba de solucionar el procés de rescat d'aquesta autopista i encara ha d'adequar el sistema de cobrament a les noves tarifes.

El Ministeri va ratificar recentment la seua intenció que aquestes nou autopistes que van fer fallida durant la crisi es mantinguen en l'esfera de l'Estat i siguen explotades per la marca pública Seittsa, en comptes de traure-les a concurs perquè tornen a ser explotades per empreses privades.

next