Les treballadores de Limpiezas Raspeig continuen sense cobrar tot i que la Generalitat ja ha pagat a l'empresa

CCOO i UGT convoquen una concentració el dia 25 de juliol a la plaça de Manises per a protestar contra els impagaments
16 juliol 2019 17:40h
 La Conselleria ha abonat les factures del mes de maig a l'empresa el 4 de juliol. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. CCOO i UGT s'han reunit aquest dimarts amb Francesc Gamero, secretari autonòmic d'Hisenda, i amb Eva Coscolla, subsecretària autonòmica de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per a tractar el tema de l'impagament de l'empresa Limpiezas Raspeig a les treballadores de neteja dels instituts d'ensenyament secundari del País Valencià.

Durant la reunió han confirmat que la Conselleria ha abonat les factures del mes de maig a l'empresa el 4 de juliol i que té previst, una vegada comprovades les factures pendents, agilitar el pagament següent per a finals de juliol.

El responsable del sector en CCOO de Construcció i Serveis PV, Pedro Medina, assenyala que, actualment, les treballadores d'aquests lots repartits al País Valencià no han cobrat ni la nòmina de maig ni la de juny i tampoc la liquidació corresponent per a aquelles que són fixes discontínues. A més, hi ha altres centres a Alacant com la Residència de Discapacitats psíquics de Villena, dependents de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que continuen sense cobrar i els CEAM (Centres Especialitzats d'Atenció a Majors) també tenen impagaments per part de Limpiezas Netalia.

Per aquests motius, CCOO ha sol·licitat en la reunió que la Conselleria retinga la fiança d'aquesta empresa per a l'abonament d'allò que es deu a les treballadores, en cas que s'acabe el contracte i no se'ls haja pagat el que els deuen. A més, la Conselleria ha emplaçat a una pròxima reunió per al seguiment de la situació.

Els sindicats també han indicat que si l'expedient d'adjudicació de neteja dels lots d'instituts no finalitza en termini, a causa del recurs interposat per l'Associació Professional d'Empreses de Neteja (ASPEL), a data de l'1 de setembre s'adjudique amb caràcter d'urgència a una altra empresa fins que isca l'adjudicació definitiva.

Els sindicats tornen a insistir que cal que s'establisquen els mecanismes necessaris perquè aquest tipus d'empreses no tornen a participar en licitacions públiques mitjançant el registre de males pràctiques i que aquestes siguen penalitzades amb punts negatius en l'oferta que presenten.

Per tots aquests motius, CCOO i UGT han convocat una concentració en la plaça de Manises de València, el pròxim 25 de juliol, a les 11 hores.

next