Les treballadores de Netalia i Limpiezas Raspeig desconvoquen la vaga 

Els sindicats asseguren que, si les empreses continuen sense pagar a temps, es convocaran noves aturades 
8 abril 2019 18:43h
Segons les sindicats, el compliment de pagament d'aquestes empreses està a un 70%.

VALÈNCIA. Les treballadores de Netalia i Limpiezas Raspeig han decidit aquest dilluns desconvocar la vaga que van començar el passat 18 de febrer per impagaments reiterats per part d'ambdues empreses contractades per l'administració per a fer-se càrrec de la neteja dels instituts d'ensenyament secundari, centres oficials de l'INSS, Tresoreria, Subdelegació del Govern, Estrangeria, CEAM, Ajuntaments, el Centre Penitenciari de Picassent i altres centres oficials.

Segons han explicat CCOO i UGT en un comunicat, després d'un període d'ajornament de la vaga que es va iniciar el passat dia 14 de març, han decidit desconvocar la vaga. Segons els sindicats, el compliment de pagament d'aquestes empreses està a un 70%. Així, encara queda pendent quasi un 30% de deute que no s'ha fet efectiu i que podria ser major si les empreses reincideixen en aquests incompliments. Per això, si els retards en el pagament a les treballadores persisteix, els sindicats no descarten tornar a convocar de nou una altra de vaga.

D'altra banda, en el comunicat han insistit a deixar constància del compromís que van adquirir la Generalitat i les conselleries en relació a obrir expedients a aquestes empreses i impedir que tornaren a concursar en el circuit de contractació de la Generalitat, "però la realitat és una altra i ens consta que aquestes empreses estan optant a altres concursos públics que estan actualment en licitació, per la qual cosa el problema tornarà a repetir-se, de manera que la màxima responsable serà l'administració, que permetrà que empreses amb poca solvència i un historial d'incompliments tornen a crear conflictes que afecten treballadors, ciutadania i alumnes", han lamentat.

next