Treballadores de neteja de col·legis públics de València protesten dijous contra la pèrdua de drets laborals

CCOO denuncia que l'empresa adjudicatària no compleix els contractes i que ha augmentat la càrrega de treball sense ampliar la jornada
26 juny 2019 11:15h
CCOO ha denunciat la situació davant la inspecció de treball. / Imatge d'arxiu

VALÈNCIA. Les treballadores de neteja tornen a manifestar-se. En aquesta ocasió es tracta de les empleades de l'empresa Optima Facility Service, SL, adjudicatària dels treballs de neteja de les escoles públiques de l'Ajuntament de València des de l'1 de gener del 2019.

Les treballadores es concentraran aquest dijous 27 de juny a la plaça de l'Ajuntament de València per a protestar pel canvi en les seues condicions de treball sis mesos després que el consistori adjudicara els treballs de neteja a l'empresa. Així ho ha explicat CCOO en un comunicat, on lamenta que l'empresa no ha escoltat les queixes de les treballadores.

Segons expliquen, encara que l'Ajuntament va ampliar econòmicament l'últim plec de condicions per a aquesta contracta, l'empresa Optima va presentar un 10% a la baixa la seua oferta econòmica, aproximadament uns 400.000 euros menys que el preu d'eixida. A més, ha inclòs moltes millores que poden suposar un sobrecost addicional d'uns altres 400.000 euros aproximadament, com ara l'augment de metres de vitrificat i de la bossa d'hores extraordinàries, entre d'altres.

"Després de sis mesos d'adjudicació, l'empresa no està complint amb l'especificat en el seu contracte i pretén que la plantilla, en la jornada que té establida, faça treballs i funcions addicionals a les que realitzaven, de manera que afegeix càrrega de treball sense ampliar la jornada", assenyala el sindicat.

El Comité d'Empresa, íntegrament de CCOO, ha traslladat les seues queixes a l'empresa i, com que no trobat una solució satisfactòria, ha posat denúncies a la Inspecció de Treball.

També ha sol·licitat una reunió amb el consistori per a traslladar aquests fets, ja que l'Ajuntament de València és el responsable de vigilar el compliment de les condicions que estaven reflectides en el plec de condicions per a la realització del servei.

next