Treballadores del sector públic de tot l'Estat s'uneixen per a visibilitzar la seua tasca i defensar els seus interessos

L'associació compta amb 200 membres de tots els àmbits de l'administració pública
29 març 2019 13:43h
'Mujeres en el sector público' és una associació d'àmbit estatal que va nàixer fa 4 mesos. / MUJERES EN EL SECTOR PÚBLICO 

VALÈNCIA. Treballadores del sector públic de tot l'estat espanyol s'han unit en un col·lectiu per a visibilitzar la seua valia i defensar els seus interessos en l'àmbit laboral. Augmentar la visibilitat de les dones en fòrums i congressos, trencar el sostre de vidre i aconseguir una conciliació laboral efectiva són alguns dels seus principals objectius.

'Mujeres en el sector público' va nàixer fa ara 4 mesos i aquest divendres algunes de les seues representants han presentat l'associació a les treballadores públiques valencianes a la seu de Labora, a València. La setmana que ve estaran a Alacant i el seu objectiu és seguir expandint-se per tot l'estat espanyol. 

Actualment ja són 200 les treballadores que hi formen part i, per ara, no tenen previst deixar que homes s'apunten a l'associació, tot i que sí que valoren la col·laboració amb ells perquè assenyalen que "la igualtat és cosa de tots". 

"Com és possible que quan accedim a l'administració pública sota criteris d'igualtat, mèrit i capacitat les dones ho fem en major número que els homes i, en canvi, quan dins d'aquesta mateixa administració cal triar llocs de responsabilitat només es tria al 30% de dones?", apuntava Amalia López Acera, vicepresidenta de l'associació durant la presentació.

Els seus principals objectius són promoure i millorar la visibilitat de les dones en el sector públic i fomentar la igualtat en l'accés als llocs de responsabilitat; defensar els interessos de les dones al sector públic i afavorir que les mesures de conciliació s'apliquen de forma efectiva; fomentar la comunicació entre les professionals; propiciar l'aparició d'un model de lideratge diferent a l'actual, molt masculinitzat; promoure estudis i projectes que detecten els problemes que tenen les dones en el seu dia a dia; crear un espai d'"empoderament" femení i crear una agenda d'expertes.

En aquest sentit, volen treballar en la formació i capacitació de les dones per a parlar en públic i per a participar en fòrums i conferències, ja que asseguren que s'ha donat el cas que les dones rebutgen participar-hi perquè no s'hi veuen parlant en públic. Així, el que pretenen és eliminar tant les barreres socials que s'imposen a les dones com les que elles mateixes, de vegades, es posen. Actualment ja estan treballant en la I Trobada Estatal de Dones Treballadores del Sector Públic. 

next