Els treballadors d'À Punt condemnen les "amenaces" de Vox de tancar les radiotelevisions públiques autonòmiques

El comité d'empresa dona el seu suport a Canal Sur i insta el PP i CIudadanos a recordar al partit d'Abascal que els mitjans públics són un servei públic protegit
12 febrer 2019 12:46h
El comité d'empresa lamenta que les amenaces de Vox s'estenguen a Telemadrid i a À Punt, menys protegides que la televisió andalusa. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. El Comité d'Empresa d'À Punt Mèdia ha defensat el paper de les ràdios i les televisions autonòmiques com a "servei públic garant del dret constitucional dels ciutadans a rebre informació lliure, veraç, plural i independent". Per això, ha condemnat les "ingerències polítiques" i les "amenaces de tancament" d'aquestos canals per part de partits com Vox.

En el primer comunicat fet públic pel Comité d'Empresa, l'organisme ha transmés el seu "suport i solidaritat als professionals de la Ràdio i Televisió Pública d'Andalusia (RTVA) i les seues societats".

"Els representants dels treballadors de la plataforma de mitjans de comunicació públics del País Valencià considerem inacceptable l'amenaça de tancament a Canal Sur que ha fet la formació política Vox i expressem la nostra preocupació davant la proposta de redimensionar el grup", asseveren.

A més, afegeixen que "el Partit Popular i Ciutadans farien bé de recordar al seu soci de govern que la radiotelevisió pública andalusa és un servei públic la continuïtat del qual està avalada i protegida per una llei orgànica, com és l'Estatut d'Autonomia d'Andalusia".

Al mateix temps, manifesten el seu "rebuig davant l'extensió d'aquestes amenaces a altres mitjans de comunicació públics amb una figura de protecció menor, com per exemple Telemadrid o À Punt, que, a causa de la proximitat dels comicis autonòmics, s'han tornat a convertir en subjecte d'especulació per part d'algunes formacions polítiques".

En la mateixa línia, el comité denuncia "qualsevol ingerència política que no siga per a apuntalar la independència dels mitjans de comunicació del sector públic de les pressions dels partits i del poder econòmic".

En aquest punt, recorden que els treballadors de l'audiovisual valencià tenen molt present "el trauma dels dos expedients de regulació d'ocupació i del tancament definitiu de Canal 9-RTVV" durant el mandat en la Generalitat del PPCV, amb Alberto Fabra al capdavant.

"I des d'aquesta dolorosa experiència, censurem en veu alta l'arbitrarietat de les noves amenaces que tornen a situar en el punt de mira un servei públic, amb la tortura que sabem que representa per als professionals i les seues famílies", reivindica el comité, que conclou desitjant "uns mitjans de comunicació públics de qualitat a l'estat espanyol".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next